TURAN: “DERNEKLER SİYASETİN DIŞINDA DURMALI”

 

Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan, dernek çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Turan açıklamasında, “Derneklerin siyasetin dışında olması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten sivil toplum örgütlerinin en önemli görevi de siyasetin dışında ama siyasilerle beraber kent ve ülke yönetimine katkı sağlamak olmalı. Varsa bir eksiklikler varsa bunları gerekli mercilere ulaştırılmalı” dedi.

 

 

 

 

İlçemizin faal derneklerinden birisi olan, binlerce kişinin katıldığı Hisareyn Yasak Düzü Yaylasında yapılan başarılı etkinliğe ev sahipliği yapan Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan, dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Turan açıklamasında, “Yaklaşık Nisan sonu Mayıs başı bir 2. Olağan genel kurulumuzu yaparak yeni yönetimimizi oluşturduk. Bu dönem için üyelerimize yaptığımız ve yapacağımız faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptık. İş başına geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız faaliyetleri ana hatlarıyla öncelikle yerimizi satın alıp üyelerimize kazandırdık. Yine üyelerimizin aileleri ve çocukları ile birlikte vapurlarla adalar gezisi düzenledik. Gölcük Kongre Sarayı’nda ‘21. Asırda Ümmetin Umudu Türkiye’ konulu çok ilgi gören bir konferans düzenledik. Yine ‘Ozanların Dilinden Kudüs’ konulu bir konferans oldu ve Huzurevi ziyaretlerini gerçekleştirip, büyüklerimizin elini öptük. Son olarak da geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla Hisareyn Yasak Düzü Mesiri alanında piknik organizasyonu gerçekleştirdik.

“GÖLCÜK’TEN BAŞKA GİDECEK BİR YERİMİZ YOK”

Başkan Turan açıklamasının devamında, ‘’Bunun dışında işte büyüklerimize, hastalarımıza ziyaretler gerçekleştirdik. Bizler Gölcük Erzurumlular Derneği olarak göreve geldiğim günden itibaren derneklerin siyasetin dışında olması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten sivil toplum örgütlerinin en önemli görevi de siyasetin dışında ama siyasilerle beraber kent ve ülke yönetimine katkı sağlamak olmalı. Varsa bir eksiklikler varsa bunları gerekli mercilere ulaştırılmalı. Ben her defasında şunu ifade etmişimdir: Özellikle hemşehri dernekleri bizlerin zenginliğidir. Kimimiz kara lahanayı, mısır ekmeğini severiz, kimimiz kara pancarı, tandır ekmeğini severiz. Bunlar bizlerin unutmaması gereken özellikleridir. Ve hemşehri derneklerimiz bu kültürleri yaşatmak için her zaman var olmalıdır. Her ne kadar Erzurumlular Derneği olsak da katma değeri Gölcük’te üreten ve tüketen bir hemşehri derneğiyiz. Bizim Gölcük’ten başka gidecek bir yerimiz yok’’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

66 − 60 =