TÜPRAŞ’TA SONUÇ ALINAMADI

TÜPRAŞ eyleme gebe!

TÜPRAŞ’ta iş veren ile Petrol İŞ Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri son derece sıkıntılı bir şekilde ilerliyor. Bugün yapılan TİS toplantısından da bir sonuç alınamadı.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gergin bir şekilde devam ediyor. Bugün taraflar yeniden bir araya geldi. Sabah başlayan toplantı öğlen saatlerinde sona erdi. Ancak yapılan görüşmede sendika ve iş veren tarafı hiçbir maddede uzlaşma sağlayamadı.

Toplantıdan sonuç çıkmamasının başlıca sebeplerinden biri TÜPRAŞ yönetiminin üç yıllık bir toplu iş sözleşmesine imza atmak istemesi. Ancak sendika bundan önce olduğu gibi bundan sonra da toplu iş sözleşmesinin iki yıl olmasını istiyor.

yönetiminin TÜPRAŞ çalışanlarından almak istediği bir diğer hak ise mazeret izinleri. TÜPRAŞ işçilerinin yılda 8 gün mazeret izni hakkı var. Örneğin birkaç gün önceden fabrikaya bildirildiği zaman TÜPRAŞ işçisi maaşından kesinti olmadan yılda 8 gün daha ekstra izin kullanabiliyor.

yönetimi ile Petrol İŞ Sendikasının anlaşamadığı bir diğer nokra ise vardiya sistemi. TÜPRAŞ yönetimi şu an mevcuttaki 00:00 -08:00 – 08:00 – 16:00 ve 16:00 – 24:00 şeklindeki mesai sistemini değişmek istiyor.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ yönetimi, işçilerin ücret artışı konusunda da bir ilerleme sağlayamadı.

TÜPRAŞ işçisi bu sebeplerden dolayı ilk eylemini 25 Mart tarihinde yaptı ve iki saat işe geç girdi. 1 Nisan Pazartesi günü de 1 saat işe geç giren işçilerin, bu hafta içinde bir eylem daha yapması bekleniyor

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =