GÖLCÜK’TE 21 YILDIR OĞLUNU ARAYAN BABANIN FERYADI

Gölcük ilçesinde yaşayan acılı baba Vahdettin Er, 21 yıldır kaybolan oğlunu her yerde arıyor. O yıllarda baba Gölcük’te büyük bir kesim tarafından tanınan, Seyyar Arabasıyla Köftecilik yapan Vahdettin Er.  Ve İşte Er ailesinin 21 yıldır yürek yakan kayıp hikayesi…

SERKAN BENİM 5 ÇOCUĞUMDAN BİRİ

“Oğlum Serkan’ı 21 yıldır her yerde arıyorum. Televizyonlara çıktık, İlgili kurum ve kuruluşlara başvurduk, fotoğrafını asabileceğimiz yerlere astık ama bir türlü izine ulaşamadık. Serkan benim 5 çocuğumdan biri. 4 kardeşi de yıllardır Serkan’ı (abilerini) arıyor. Hep, oğlum yaşıyor ve bir gün çıkar gelir diye umut ediyorum” dedi.

Diğer oğlum Oktay Er, yıllardır o da  abisini arıyor, bir umut hissetti belki bu sefer 1999 yılında gittiği  gibi bugün de bize dönsün diye dua ediyoruz.

Baba olay gününü şöyle anlatıyor; Gölcük’te o yıllarda seyyar köfteci tezgahım vardı, (eski garajlar mevkii), işlerim gayet iyiydi, iyi paralar kazanırdım, hiçbir sıkıntımız yoktu. Serkan’ın annesi eşim hastaydı ve onu doktora götürmem gerekiyordu, Serkan’a o gün için rapor aldım, ben annesini doktora götürdüğümde kardeşlerinin başında dursun diye. Doktora gideceğiz günün sabahı kalktık sabah 06.00 sıralarıydı. Serkan’a git tezgahın altını aç,  ısınsın ben hastaneden gelene kadar dedim. 06.30 gibi evden çıktı, ama gelmedi, bekledim bekledim gelmedi. Dışarı çıktım ocağın altını açmış ama kendi yok, aradım biraz  8.30 gibi bir internet cafe de buldum serkan’ı, bulunca kızdım biraz!  Burada ne işin var dedim. Hafifçe de yanağına dokundum( bilemedim böyle olacağını) sonra  para verdim git kıvırcık domates soğan al ve eve git dedim. Sonra evden haber aldım eve hiç gitmemiş, oğlum lise 3’üncü sınıf öğrencisiydi. O gün arkadaşları okuldan çıkıp benim tezgaha köfte yemeğe geldiler, onlara sordum Serkan nerde? Gördünüz mü? Diye

Okula gelmiş 2 derse girmiş, sonra gidiyorum demiş, buralardan gidiyorum demiş onlara, yapma demişler ama yok, gidiyorum ben demiş!

Başladım aramaya, 2 gün sonra evi aradı oğlum, telefonu açtım, “ Baba Nasılsın” dedi, sesini en son orada duydum. (Sesini özledim!)

Kim bir şey dediyse gittim, orada gördük dediler gittim, burada gördük dediler gittim, gitmediğim yer kalmadı. Çok aradım, ama artık yaşlandım!

Ve sesleniyorum Gel oğlum!

Biz çok acılar çektik. Annen, kardeşlerin ve ben senin uğruna heder olduk.

21 senedir yok. Gitmediğim başvurmadığım yer kalmadı. Ama hiçbir haber yok. 21 yıldır çektiğimi Allah ile ben biliyorum. Herkesten yardım bekliyorum. Gücümüzün yettiği kadar uğraşıyoruz.

İçimizde bir ateş. Evlat acısını Allah düşmanımıza dahi vermesin” diyor…

GEL OĞLUM

Ama gelecek, umudunu taşıyorum. Kayıp çok zor, annesine bana ve kardeşlerine böyle bir azabı daha fazla yaşatmaması adına buradan oğluma feryat ediyorum. Çık gel evladım, seni dünya gözüyle bir göreyim diyorum” dedi.

Evet 21 yıl önce Lise 3. Sınıf öğrencisiyken evden ayrılan Serkan Er, umarız ailesinin dön çağrısını duyar. Serkan Er’i, gören veya tanıyanlar 0537 389 51 07 numaradan baba Vahdettin Er’e, 0538 680 13 87 numaradan kardeş Oktay Er’e ulaşabilirsiniz.

 Tuğba Zeren

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1