TÜM MESLEK GRUPLARINA MÜJDE!

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen ülke ve ilçe gündemini değerlendirdi.

“YOL HARİTAMIZ 2025 VİZYON BELGESİNDE YER ALMAKTADIR”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Türkmenistan’a giderek  Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesine katıldı. Zirvenin çıktılarını Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle aktarmak gerekirse; ‘’ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için gayretlerimizi yoğunlaştırıyoruz. İslamabad – Tahran – İstanbul karayolunun işlerlik kazanması ve aynı güzergâhtaki demiryolu hattının canlandırılması gayretlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ülkemizle bölgemiz arasında doğrudan karayolu bağlantısı kuracak Zengezur Koridoru’na da büyük önem veriyoruz. Bölgemizde ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve modern İpek Yolu’nun canlandırılması gayretlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bu çabalarımızın en somut göstergesi olarak ortaya koyuluyor. Ortak hedeflerimize ulaşabilmemiz için gerekli yol haritamız 2025 Vizyon Belgesi’nde yer almaktadır. Bugün onayladığımız Aşkabat Eylem Mutabakatı, bu doğrultudaki güçlü irademizi ortaya koyuyor. Nihai olarak 8 milyon kilometrekarelik bir alanda, yaklaşık 500 milyon nüfusu barındıran coğrafyamızın sunduğu yüksek potansiyelden daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz.’’ Liderimizin gayretleri ümmetimizin ve milletimizin Dünya üzerinde otorite olması üzerinedir. Göreve geldiğimizden bugüne bu hedef uğruna çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.

“DEVLETİMİZ YARALARI SARMAK İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİYOR”

Van, Elazığ, İzmir depremlerinde, Akdeniz orman yangınlarında olduğu gibi Karadeniz bölgemizde yaşadığımız sel felaketi sonrasında da devletimiz yaraları sarmak için, bölge halkımızın eksikliklerini gidermek için tüm imkanlarını seferber ediyor. Söz verdiğimiz gibi 80 gün gibi rekor sürede tamamladığımız Sinop Ayancık Terminal Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirildi. Selde yıkılan diğer köprülerin ve diğer tadilatların da çalışmaları devam ediyor. Ülkemizin yaşadığı felaketleri fırsata çevirmek isteyen, enerjilerini bir taş üstüne taş koymak yerine felaketlerden kaos üretmeye çalışanların aksine verdiğimiz tüm sözleri tutarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunu sadece yapısal anlamda değil milletimizin refah seviyesini yükseltecek şekilde adımlar atarak da yapıyoruz.

“HİÇBİR MESLEK GURUBUNUN ALIM GÜCÜ EKSİK KALMAYACAK”

Bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz gün müjdeleri bir bir sıraladı. Koronavirüs pandemisinin kahramanları hekimlerimize 2.500 ile 5.000 lira arası net zam yapılacağının müjdesini verdi. Ayrıca öğretmenlik mesleğini de kariyer meslek grubu içerisinde tanımlanacağını ifade ederek nesillerimizi inşa eden öğretmenlerimize ne kadar önem verdiğimizi gösterdi. Buna göre baş öğretmenlik uzman öğretmenlik gibi mesleki seviye ölçütleri tanımlandı. Ayrıca meslekte 10 yıla kadar olan öğretmenlerin maaşına 1000 TL, 10 yıl üzerine ise 2000 TL olacak şekilde net zam yapılacağını ifade etti. Ayrıca sözleşmeli öğretmenlik statüsünün kaldırıldığını ve tüm öğretmenlerimizin aynı statüde çalışacağını söyledi. Tüm öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun. Tabii müjdeler sadece öğretmen veya sağlık çalışanlarımız ile sınırlı kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız asgari ücretli çalışanlara da bugüne kadar yaptığımızın çok üzerinde bir asgari ücret zammı yapılacağını ve işverenlere de gerekli teşviklerin verileceğini belirtti. Ayrıca 3600 ek göstergenin kesin olarak getirileceğini ve vatandaşlarımızın, hiçbir meslek grubunun alım gücünün zayıf kalmayacağını söyledi. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın yanında olmayı gördüğünüz gibi sürdürüyoruz. “EZELDEN BERİ CELLADINA AŞIK BİR MUHALEFETLE MUHATTAP OLUYORUZ”

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde OECD ülkeleri arasında ticaret hacmini büyüten zirvedeki ülkelerden biriyiz. Büyüme puanlarımız zirvede. Ticaret tüm ülkede hızla devam ediyor. Geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla ihracatta %33’lük bir artış gösterdik. Ve bütün bunlar ekonomik kurtuluş savaşı döneminde oluyor. Faiz avcılarına artık dur diyoruz. Ülkemizi sıcak para düşük kur-yüksek faiz, yüksek kur sarmalından çıkarıp yatırım, üretim ve istihdam merkezi haline getirmenin zamanı geldi çattı. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşma yaparken bilhassa kur müdahaleleriyle doları yükseltip aynı anda sosyal medya üzerinde linç kampanyaları yapılıyor. Bu organize kötülüğü başka ne şekilde yorumlayabiliriz? Açıkça bir müdahale var, kaos hedefi var. Milletimiz bunu görüyor ve Cumhurbaşkanımızın yanında duruyor. Peki muhalefet ne yapıyor? Her zaman olduğu gibi müdahale yapanların yanında oluyor. Biz kendilerinden milli duruş sergilemelerini beklerken kendileri de bu müdahalelerin maşalığını yapıyorlar. Şaşırıyor muyuz? Hayır. Ezelden beri celladına aşık bir muhalefetle muhatap oluyoruz. Bilinmelidir ki halkımızla birlikte her zaman olduğu gibi bugün de devletimizin yanındayız.

“ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

Ak Parti Gölcük İlçe Teşkilatı olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz gün İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’in teşrifleriyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer, İl Başkan Yardımcılarımız ve İlçe Yöneticilerimizin eşlik ettiği ziyarette önce Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hasan Bat ve Dernek üyelerini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık. Hasan Bey’in liderliğinde orada gerçekten güzel işler oluyor. Engelsiz kardeşlerimiz hem çalışıyor hem de rehabilite oluyorlar. Bence Türkiye’nin örnek projesidir Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Derneği. Ardından Gölcük Samsunlular Derneği’nin ziyaret ederek Dernek Başkanı Kurtca Kaygısız ve yönetim kurulu üyeleriyle hasbihal ettik. Daha sonra Başkanlığını Sevindik Saral’ın yaptığı Sivil Memurlar Sendikası Gölcük Şubesi’ni ziyaret ederek çalışmalarını değerlendirdik. Ziyaretlerimizin son kısmında Dünya Down Sendromlular Judo Şampiyonası’nda, Dünya 2.si olarak ilçemizin gururu olan Mehmet Can kardeşimizi ve ailesini ve  yakın zamanda babasını kaybeden Denizevler Mahalle Başkanımız Kadir Demir ve ziyaret ettik. Misafirperverliklerinden dolayı her birine teşekkür ediyoruz. Programımızın sonunda ise İl Başkanımız, İl Yöneticilerimiz ve Meclis Üyelerimizle meclis çalışmalarımızı konuştuğumuz bir toplantı gerçekleştirdik. Gün boyu süren yorucu program sonunda hiçbir yorgunluk belirtisi göstermeyen İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş ve İl yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

“GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANIM SEZER’E HUZURLARINIDA BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bildiğiniz üzere hafta içi bölgemiz bir lodos afetiyle karşı karşıya kaldı. Afet sırasında sahil bölgelerimizden Ulaşlı, Halıdere, Değirmendere ve Kavaklı Bölgelerimiz kısmen etkilendi. Valiliğimizden gelen Lodos uyarısı üzerine Gölcük Belediyesi afet ekipleri zaten hazırlıklarını tamamlamıştı ve problem oluşan bölgelere anlık müdahalelerle bulundular. Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’de gece boyunca çalışmaları yerinden takip etti. Ardından biz de kendisiyle beraber çizmelerimizi giyerek çalışmaları yerinden takip ettik. Hızlı müdahalelerle olası problemlerin önüne geçtik. Ben buradan Belediye Başkanımız ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız göreve geldiğinden bugüne pandemi, sel ve lodos gibi bir çok afetle mücadelede Kocaeli’ye örnek organizasyonlar ortaya koymuştur. Rabbim milletimizi tüm felaketlerden korusun inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyor, sağlıklı, bereketli ve hayırlı haftalar diliyorum.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

45 + = 51