“Tüm İslam aleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ederim”

Gölcük AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

Miraç Gecesi’nin; Recep ayının 27’nci gecesi olup bu yıl miladi olarak 10 Mart Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan geceye denk gelmektedir. “Miraç, Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Peygamber Efendimiz’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya götürüldüğü, oradan da İlahi huzura yükseltildiği ve birtakım müjdelerin verildiği bir gecedir.”

Miraç Gecesi’nde Peygamber Efendimiz’in “gözümün nuru” dediği 5 vakit namazın ümmete hediye edildiğini, Bakara Suresi’nin son 2 ayetinin ve bu ayetlerin getirdiği müjdelerin verildiği bu gece mübarek üç ayların ilki olan Recep ayında gerçekleşmiştir.

“Bu bağlamda bizler de bu gecede Miraç olarak bize sunulan namaz ile bütün süfli duygulardan, beşerî hislerden uzaklaşıp temizlenerek Rabbe kulluğa, en yüce mertebeye terakki etmeliyiz. Hata ve günahlardan aczimizi ifade eden kelamlarla tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Tevvab olan Allah’tan bağışlanma dilenmeliyiz.

Miraç Gecesi’nin Son zamanlarda yaşanan salgınlar olmak üzere tüm maddi ve manevi hastalıklardan kurtulmamıza vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz eder,tüm İslam aleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ederim.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1