“TRİYAJ” eğitimi verildi

Necati Çelik’te eğitimler devam ediyor

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde yeni başlayan acil doktor ve hemşirelere temel yaşam desteği-ileri yaşam desteği (CPR) ve triyaj eğitimi verildi.

Eğitim Acil Tıp Uzmanı Dr. Onur Demir tarafından verildi

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Onur Demir tarafından verilen CPR Temel ve İleri Yaşam Desteği Eğitimi’nde acil doktorları ile hemşirelerine; CPR (Kardiyopulmoner Resusitasyon) nedir, hangi durumlarda yapılmaktadır, CPR’daki hızın önemi, CPR’a ne zaman başlanacağı, neler yapılacağı, temel yaşam desteği ve ileri yaşam desteği konuları anlatıldı.

“TRİYAJ” eğitimi verildi

Ayrıca Acil Tıp Uzmanı Dr. Onur Demir tarafından “TRİYAJ” eğitimi verildi. Eğitim de Triyaj nedir? Tarihçesi, Sınıflandırılması ve Amacı konularında bilgiler verdi.Uz. Dr. Onur Demir; Türkçe karşılığı net belirlenmeyen triyaj, Fransızca bir kelimeden gelerek dilimizde sınıflamak, seçmek, ayıklamak olarak kullanılmaya başlandığını, belirtmiştir.Triyaj: çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda, bunlardan öncelikli tedavi ve nakil edilmesi gerekenlerin tespiti amacıyla olay yerinde ve bunların ulaştırıldığı her sağlık kuruluşunda yapılan hızlı seçme ve kodlama işlemi olduğunu vurguladı. Ayrıca Uz. Dr. Demir; “Triyajın amacı hastaları acil servisten hızla göndermek değildir, oluşturulan kriterlere göre mümkün olduğunca basit bir şekilde veri toplanarak hastaların yakınmalarının şiddetini belirlemeye çalışmaktır. Kısaca triyajın amacı: hastanın hangi öncelikle ve hangi alanda hekim tarafından güvenli bir süre içinde değerlendirmek için yapılan bir ön değerlendirme” olduğunu söyledi.

Yeni bilgilerin öğrenilmesi ve eski bilgilerin pekiştirilmesi hedeflendi

Hastane personeline verilen bu bilgiler ışığında yeni bilgilerin öğrenilmesi ve eski bilgilerin pekiştirilmesi hedeflenmektedir. Eğitimi alan personeller verilen eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu eğitimin meslek hayatlarında her zaman işlerine yarayacak bilgiler olduğunu belirttiler.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 3 =