TOSUN’DAN 60.SANAT YILI KUTLAMASI

Uluslararası Karikatür Sanatçısı Yaşar Tosun’un 60. Sanat yılı kutlama programı ve Yaşar Tosun’un Gözüyle Gölcük’ten Portreler Karikatür Albümü İmza Günü Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen programa; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Gölcük Kaymakam Vekili Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük eski Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Gölcük Muhtarlar Dernek Başkanı Bilge Saral ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk’ün açılış konuşmaları ve Uluslararası Karikatür Sanatçısı Yaşar Tosun’un hayatını anlatan video gösteriminin ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in konuşmaları ile devam etti.

“BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUM”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “ Değerli katılımcılar, Gölcük kent konseyi ve Gölcük Belediyemizin düzenlemiş olduğu karikatür sanatçımız Yaşar Tosun’un 60. Sanat yılını kutlama programında sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Toplumların gelişmesi, kalkınması sanata verdikleri değerlerle orantılıdır. Bu anlamda kültüre ve sanata vermiş olduğumuz değer bizim gelişmemize ve kalkınmamıza da farklı boyutlarla çok önemli katkılar sunacaktır. Yaşar Tosun gerçekten önemli işlere imza atmış, ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil etme mutluluğunu da bizlere yaşatmıştır. 60 yılın birikiminin küçük bir bölümünü de olsa bizlerle bugün paylaşacak olması ve bunu topluma kabul ettirme anlatma anlamında da bir fırsat yaratması bakımından oldukça önemlidir. Sanatçılarımız var ama bu sanatçılarımızı bilmek ve onlara gereken değeri vermekte hepimizin ortak ve sorumluluğudur. Bu anlamda kent konseyi yapmış olduğu çalışmalarla bunu ortaya koydu. Bu anlamda Kent Konseyi Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Destek veren kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar da sanata gönül verecek olan, gönül vermiş olan kişilerimizi de motive edecektir. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Yaşar Beyin bundan sonraki yaşamında, çalışmasında sağlıklı bir uzun ömür ve başarılar diliyorum. Bugüne kadar ortaya koyduğu eserler için de tekrar teşekkür ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diyen Sayın Valimizin konuşmalarının ardından Yaşar Tosun’un sanatçı arkadaşı Salim Dündar  sanatçı Yaşar Tosun’un  yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte, 60. Sanat yılı anısına Sanatçı Yaşar Tosun’a  plaket ve çiçek vererek, pasta kestiler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 20 = 27