‘TOPLAMDA 560 İŞÇİ ALIMI YAPILMIŞ OLACAK’

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, yönetimdeki görev değişikliği, toplu iş sözleşme görüşmeleri ve işe alım süreci ile ilgili olarak dün bazı açıklamalar yaptı. İlk olarak görev değişikliğine değinen Başkan Gökbayrak, “1 Eylül 2021 tarihi itibariyle emekliye ayrılan eski mali sekreterimiz Nusret Subaşı’nın ardından, uzun bir süreden bu yana ikinci başkanlık görevini yürüten Selami Bulut, ekibimizin istişareleri sonucunda mali sekreterlik görevine getirildi. Selami Bulut’un mali sekreterlik görevine gelmesinin ardından boşalan ikinci başkanlık koltuğuna ise yine yıllardır tersanemizde 26 kaynak fabrikasında temsilciliğimizi yapan Yasin Özgür atanmıştır. Oluşan yeni yönetimimizin öncelikle ülkemize, Türk Harb-İş camiamıza ve emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ederim. Emekli olan Nusret başkanımıza da bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Sözlerine devam eden Gökbayrak, “7 Eylül 2021 günü TÜHİS ile 28. dönem grup toplu iş sözleşme görüşmelerinde imza aşamasına gelinmiştir. Sözleşme ile ilgili detaylar, fabrikadaki işçilerimize yönetimimiz, temsilcilerimiz ve danışma kurul üyelerimiz ile verilecektir. Türk-İş’in biten sözleşmesi ile beraber Türk Harb-İş’in de kendi sözleşmesinin bitmesinden sonra 1 Mart 2021 tarihi baz alınarak geriye yönelik işçi kardeşlerimizin sözleşme farkları, sendikamızın da girişimleri ile birlikte en kısa sürede işçi arkadaşlarımızın hesaplarına aktarılacaktır. Sözleşmenin işçi camiamıza, Türk Harb-İş camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Gökbayrak, sözlerinin sonunda işe alım süreci hakkında konuştu ve “Tersanemize yapılacak işçi alımı ile ilgili olarak 27 Ağustos 2021 tarihi itibariyle evrak teslim süreci bitip net listeler oluşmuştur. Tahminen 15 Eylül’den sonra mülakat süreci başlayıp işe alımların başlangıcı yapılacak. Mülakatlarda başarılı olan arkadaşların en geç 2022 yılı Ocak ayına kadar işbaşı yapmalarını temenni ediyoruz. Toplamda 560 işçi alımı yapılmış olacak. Sürecin tüm işçi adaylarına, tersanemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 60 = 61