TERKEDİLEN ÇOCUKLAR DEVLET GÜVENCESİNDE

Dün içler acısı bir haber adeta Gölcük’ü yasa boğdu. Cezaevinde olan eşinin kendisini öldüreceğini söylemesi üzerine aralarında 4 aylık bebeğinin de bulunduğu,  4 çocuğunu bırakıp kaçan bir annenin haberini yapmıştık.

Gölcük Şirinköy Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde oturan 4 çocuk annesi 26 yaşındaki  T.K.’yi cezaevinde bulunan eşi M.K.  iddialara göre önceki gece telefonla arayarak “Seni cezaevinden çıkınca öldüreceğim” diyerek tehdit etti. Korkuya kapılan T.K. komşusuna cep telefonuyla mesaj yazarak ‘Kocam beni öldürecek, bu yüzden evden kaçıyorum, polisleri arayın çocuklarıma sahip çıksınlar’ diye mesaj atınca komşuları da hemen polise haber verdi.  Komşu, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine Gölcük Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Çocuk Büro ekipleri sevk edildi. Evden komşuları nezaretinde alınan Yusuf K. (6), Yunus K. (4), R. K. (3) ve M.K. (4 aylık bebek) Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilmişti.  Çocuklar daha sonra Kocaeli’de bulunan bir çocuk yurduna teslim edilmişti.

Gazetemize gelen yüzlerce telefon ve mesaj üzerine, ilgili ve yetkili kişilerle görüşerek bilgi aldık. Bilgilere göre, çocuklar devlet güvencesi altına alınarak, yurtlarına yerleştirilmiş ve bütün ihtiyaçları giderilmiştir.

Nazlı ER

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 23 = 28