Teleferik projesi kentte heyecan yarattı

Teleferik projesini umut olarak gören bölge sakinleri teleferiğin maddi ve manevi olarak büyük kazanç sağlayacağı konusunda hemfikir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe’de yapılacak olan teleferik kent sakinleri tarafından büyük heyecanla karşılandı. Kocaelililer hayata geçmesini bekledikleri projenin kente cazibe ve yeni iş olanakları kazandıracağını düşünüyor. Projeyi umut olarak gören bölge sakinleri teleferiğin maddi ve manevi olarak büyük kazanç sağlayacağı konusunda hemfikir.

“A’DAN Z’YE HERKES FAYDA GÖRECEK”

Teleferiğin yapılacağı bölgede esnaflık yapan Muhammet Baytar, Kocaeli’nin bu projeyi beklediğini vurgulayarak, “Turizm açısından gerçekten çok büyük bir yatırım. A’dan Z’ye herkes projeden fayda görecek” dedi. Esnaf olarak bu projeyi heyecanla beklediklerini söyleyen Emre Bal ise “Kocaeli’ye değer katacak. Bizim işlerimiz artacak. Geçimimiz artacak, gençlerimize iş olanağı artacak” şeklinde konuştu.

“TELEFERİK PROJESİ BÜYÜK BİR ŞANS”

Teleferik projesinin kendileri için büyük bir şans olduğunu kaydeden Derbent Mahallesi Muhtarı Erdal Baş da “Derbent bu çalışma ile daha fazla vatandaşımıza hitap edecek ve dolayısıyla daha fazla tanınacak. Esnafımız bu şekilde hem maddi hem de manevi yönden büyük kazanç sağlayacak” ifadelerini kullandı.

TİCARİ ANLAMDA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Esnaflardan Sefa Açıkgöz,  “Teleferik Projesi, bölge halkı ve turizmi için çok önemli bir adım olacak. Ticari anlamda büyük katkı sağlayacak bölgeye. Ayrıca sezonlarda ulaşım açısından insan yoğunluğunu düzene sokacak. Bölge turizmini canlandıracak. Daha çok insanımız gelecek bölgeye.”

“TELEFERİK DE MEŞHUR OLACAK”

Bölge sakinlerinden ve esnaflarından Hüseyin Aladağ da “Maşukiye’nin dereleri ve alabalığından sonra teleferiği de meşhur olacak artık” görüşünü dile getirdi.

“UMUDUMUZ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Diğer bölge sakinleri de “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni üstlenmiş olduğu misyondan dolayı tebrik ediyoruz. Beldemize hayat getireceğini düşünüyor, umudumuz olarak görüyoruz. Yöremiz ve esnafımız için hayırlısı olsun” şeklinde konuştu.

SAATTE 1500 YOLCU

Diğer yandan Derbent ve Kuzuyayla arasında olacak teleferik hattı 4 bin 695 metre uzunluğunda olacak. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde 10 kişilik olacak şekilde 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1500 kişi kapasiteli teleferik hattındaki kot mesafesi bin 90 metre olacak. Buna göre başlangıç kotu 331 metre, varış kotu ise 1421 metre olacak. İki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılacak.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

42 + = 50