TAVUKTA NELER OLUYOR?

 

 

 

İlçemiz de tavuk sektördeki önemli isim Şölen Piliç’in sahipleri Hüseyin Akın ve Şaban Meral’e tavuk fiyatlarındaki artışın nedenini sorduk. Artışın arz talep meselesinden kaynaklandığı belirtip, çabuk satılan ürünler pahalı, az satılan ucuz” dediler.

 

 

Tavuk fiyatlarındaki artış ülke gündeminde ki yerini koruyor. İlçemiz de sektördeki önemli isim Şölen Piliç’in sahipleri Hüseyin Akın ve Şaban Meral’e bunun nedenini sorduk.

 

ARZ TALEP MESELESİ

Akın ve Meral yaptıkları açıklama da şunları söyledi: Tavukta fiyatı yükselen göğüs kısmı fleto ile kanat gibi ürünler. Bunlar piyasa da çok satıldıkları için pahalı. Arz, talep meselesi. Fleto 25 TL, Kanat şuan 20 TL. Bunun yanında Sarma 16 TL, Baget ise 11 TL.bu ürünler ise daha az satıldığı için ucuz. Şimdi büyük firmalar günde 800 bin tavuk kesimi yapıyor. Felato ve kanat çok satıldığı için hemen elinde ki ürünü satabiliyor. Diğer ürünlerin satışı ise yavaş gittiği için fiyatları daha ucuz gidiyor. Tavukta yaşanan olay budur.

 

FİYAT ARTIŞI GEÇİCİ

Biz bunun geçici olduğunu düşünüyoruz. Fiyatlar düşüşe geçecektir” dedi. Şölen Piliç olarak en kaliteli ürünü en uygun fiyata tüketiciye ulaştırdıklarına dikkat çeken Akın ve Meral, vatandaşların günlük satış yapan güvenilir noktalardan ürünleri almalarını tavsiye ettiler. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

20 − = 18