Sultan Baba Türbesinin çevresinde hummalı çalışma

Gölcük Belediyesi’nin girişimleriyle, ilçenin tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkarak, turistik gelişimine katkı sağlamak amacıyla Örcün’de bir dizi çalışma başlattı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer çalışmaları yerinde inceledi.

TARİHİ HAMAMDA RESTORASYON BAŞLADI

Örcün’de Sultan Baba Türbesi’nin hemen aşağısında bulunan tarihi hamamın restorasyon çalışmalarına başlandı. Tarihi hamam; Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ve Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) denetinde, aslına uygun olarak restore edilip daha uzun yıllar, kültürel ve sanatsal etkinliklere hizmet edecek.

3 ÇEŞMENİN ONARIM VE RESTORASYONU BAŞLADI

Örcün’deki Osmanlı dönemine ait, ikisi kitabeli 3 çeşmenin de, onarım ve restorasyonuna da başladı. Aslına uygun olarak restore edilecek çeşmeler, Örcün’ün tarihi dokusunu ön plana çıkartacak ve ilçe turizmine önemli katkı sağlayacak.

SULTAN BABA TÜRBESİ’NİN ÇEVRESİ DÜZENLENİYOR

Ayrıca da; Sultan Baba Türbesi piknik alanı çevre düzenlemesi çalışmalarına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Gölcüklüler burada pikniklerini yapıp, tarihi ve kültürel atmosferde dinlenebilecekler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

89 − 85 =