Sultan Baba dualarla anıldı

Gölcük Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana gerçekleştirdiği Sultan Baba’yı Anma Programı, bu yıl 16. kez Örcün Köyü’nde düzenlendi. Duaların okunmasının ardından anma programına katılan protokol ve vatandaşlara ikramda bulundular.

Gölcük Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana düzenlediği Sultan Baba’yı Anma Programı, bu yıl Örcün Köyü’nde, 16. kez gerçekleştirildi. Programa Gölcük, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Belediyesi, Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Fikret Ormancı, Şevket Kaba, Mehmet Uzun, Ahmet Karadağ,  Gölcük Belediyesi GÖLAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Eker, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Gölcük Müftüsü Vekili Adnan Yıldız, belediye daire müdürleri, cami hocaları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Programda ilk olarak Sultan Baba hakkında tanıtıcı bilgiler verildi.

MANEVİ ATMOSFERİ İLE ÖNEMLİ BİR YER

Program öncesinde konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer şunları dile getirdi Sezer “Örcün köyümüzde bulunan Sultan Baba’yı anmak adına, 2005 yılından bu yana her yıl gerçekleştirdiğimiz anma programına katılım sağladığınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Türbemizi yıl içerisinde her zaman vatandaşlarımız ziyaret ediyor, dualar okuyor. Bugün de bizler buraya gelerek dualar edeceğiz. Yine burada bulunan köy hamamının yapımı da birkaç yıl içinde tamamlanarak halkımızın, sizlerin kullanımına açılacak. Hem manzarası hem de manevi atmosferi ile önemli bir yer. Bugünlere kadar getirmiş olduğu manevi iklimi dolayısıyla Sultan Baba’yı rahmetle anıyorum. Sadece onu değil, tüm geçmişlerimizi, geçmişten bu zamana kadar ilmin bu döneme gelmesi için gayret sarf eden bütün büyüklerimizi, hocalarımızı rahmetle anıyorum. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

56 − = 50