Sosyal Medya da TWEET Attı.. EYT’lilere müjde!

Emeklilikte yaşa takılanlar seslerini duyurmak için dün İstanbul Maltepe’de Emeklilere Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde miting düzenledi.  Binlerce kişinin katıldığı mitinge ailece, kucağında çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşlar, 1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı yasa nedeniyle mağduriyetlerini bir kez daha dile getirdiler.

‘MEZARDA EMEKLİ OLMAMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ’

Mitinge ailesiyle katılan ve İstanbul’da esnaf olan Savaş Koçyiğit ise “99 depreminde bir yasa çıkardılar. Sendikalar ses çıkartamadı. Bu yasayı geçirdiler. Emekli yaşımızı haksız bir şekilde ileriye attılar. Yasa geriye dönük işlemez. Ama Türkiye’de bu oldu. Çocuklarımızın geleceği için, mezarda emekli olmamak için uğraşıyoruz. Sosyal medyada, fabrikalarda, sanayi sitelerinde, emeğin olduğu her yerde örgütlendik. Sesimizi susturmaya çalışanlar oldu. Arkasında hiçbir parti olmadan, kazanılmış hakkını almak için bu kitle burada” diye konuştu.

‘BASTONLARLA İŞE GİDEMEYİZ’

Yaklaşık 30 yıldır sigortalı çalıştığını söyleyen mali müşavir Işıkay Korkmaz, “1999’da çıkan bu yasayla mağdur edildim. Kadınım, ikiz çocuklarım var. Çocuklarımı evde bırakıp, onlar belli bir yaşa gelene kadar ağlayarak işe gittim. Çok emek, hizmet verdiğimi düşünüyorum bu devlete. Bu memlekete bir kadın olarak değer kattığımı, katma değer yarattığımı düşünüyorum. Ama artık bizler de çocuklarımızın yanında, onların da bize en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda, gençlerimize de ön vererek kendi sıramıza çekilmek istiyoruz. Devletimin bana böyle bir borcu olduğunu düşünüyorum. Yapacağım görevi yaptım, hakkımı istiyorum. 45 yaşındayım. 50 yaşında sağlığımın olacağını düşünmüyorum. Şimdiden şekerim, tansiyonum var. Artık emekli olalım. Gençler sokakta işsiz geziyor. Bastonlarla işe gidemeyiz. Bizi istihdam edebilecek bir kurum yok. Bizi istihdam etmiyorlar ama emekli de etmiyorlar” diyerek duruma tepki gösterdi

ANKARA KUŞU

Akşam satlerinde AK Parti’ye yakın sosyal medya hesabı olan ve söylemleri yer yer tutan Ankara Kuşu,
EYT’lileri heyecanlandıran bir tweet paylaştı.
Kuş, son paylaşımında “ilk canlı yayın programında EYT konusuyla ilgili olumlu açıklamalar duyacağız’ diye bir tweet paylaştı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 17 = 24