SON SÖZLERİ, ‘VATAN SAĞOLSUN’ OLMUŞTU

 

 

 

 

Donanma Komutanlığı`na ait Dumlupınar Denizaltısı’nın, Çanakkale açıklarında İsveç bandıralı bir gemiyle çarpışarak batması sonucu, gemide bulunan 81 denizci şehit olmuştu. Gölcük Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir dizi etkinlik ve tören tertip ederek, Dumlupınar şehitlerini andı.

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi, Dumlupınar şehitlerini 65. yıldönümünde  andı. Türk denizcilik tarihinin en hüzünlü kazası olarak tarihe geçen, Donanma Komutanlığı`na ait Dumlupınar Denizaltısı`nın, Çanakkale açıklarında İsveç bandıralı bir gemiyle çarpışarak batması sonucu, gemide bulunan 81 denizci şehit olmuştu. Gölcük Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir dizi etkinlik ve tören tertip ederek, Dumlupınar şehitlerini andı.

BAŞKAN ELLİBEŞ’İ ZİYARET ETTİLER

Anma etkinlikleri, Denizaltıcılar Derneği Başkanı Ferudun Yaşbek ve yönetiminin belediye başkanı Mehmet Ellibeş`i ziyaret etmesiyle başladı. Protokol ziyaretlerinin ardından heyet, hep birlikte, şehitler için düzenlenen resmi törene katılmak üzere Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi`ne geçti.

PROTOKOL YOĞUN KATILIM SAĞLADI

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe protokolü ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde protokol konuşmalarına geçildi.

 

SON SÖZLERİ, ‘VATAN SAĞOLSUN’ OLMUŞTU

İlk olarak Türkiye Denizaltını Sevenler Derneği Genel Başkanı Ferudun Yaşbek, söz aldı. Yaşbek, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e, Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan 81 denizci anısına, göstermiş olduğu duyarlılığa ve hassasiyete teşekkür ederek, “Ruhları Şad Olsun. Hepsinin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Anımsarsanız, hepsinin son sözü ‘Vatan Sağolsun’ olmuştu” dedi.

 

“ŞEHİTLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”

Daha sonra söz alan, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Dumlupınar Denizaltısında görev yaparken Şehit olan Subay, Asatsubay ve Erlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz, anmaya da devam edeceğiz. Onlar bu vatan için, bu bayrak canlarını hiçe sayarak, ‘Vatan Sağolsun’ diyerek, şehadet şerbeti içmişler ve şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Ben bu duygu ve düşünceler ile 81 Şehidimize ve tüm şehitlerimize, Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Ruhları Şad Olsun” diye konuştu. Başkan Ellibeş’in ardından kürsüye gelen, Kaymakam Altıntaş ise, 1953 yılında Çanakkale’de batan 81 şehit Dumlupınar Denizaltıcısını rahmetle andıklarını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti olarak, şehitlerimize çok şeyler borçluyuz” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Dumlupınar Denizaltısı için özel hazırlanan belgesel, barkovizyonla katılımcılara izletildi. Daha sonra Dumlupınar Ortaokulu öğrencileri günün anlamıyla ilgili şiirler okudular. İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Belediye başkanı Mehmet Ellibeş tören sonunda, Denizaltıcılar Derneği  Başkanı Ferudun Yaşbek ile Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Orhan Temiz’e günün anısına tablo takdim etti.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

77 − 69 =