SON NOKTAYI KOYDU: “GENEL MERKEZ NE DERSE O”

İYİ Parti Gölcük Belediye Başkan aday adayı Çetin Kocatürk, dün basın açıklaması yaparak, rahatsız duyduğu konuyu kamuoyuna açıkladı. Kocatürk, yaptığı açıklamada, ‘Bizler Genel Merkezimizin kararı olmadığı takdirde ne İsmet İşeri’yi ne de başka bir partiyle seçime gideceğiz. İYİ Parti’nin şu anda adayı benim’ dedi.

Genel Merkezimizin kararına uymak zorundayız

Kocatürk, ‘Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kocatürk, ‘Bizim Genel Merkezimiz bir ittifak kararı almazsa İYİ parti saha çalışmalarına devam edecek. Bizim İsmet İşeri’yle bir alakamız yok. Eğer ittifak kararı alınırsa biz İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak buna uymak zorundayız. Şu anda İsmet İşeri CHP’nin adayı. Ben Genel Merkezimize kendim çalışmak istediğimi söyledim. ama alınan karar farklı oluyor. Genel Merkezimiz onay vermediği takdirde ne İsmet İşeri ne de diğer partilerle ittifak yapmayız. Şu anda İYİ Parti’nin aday adayı benim’ dedi.

Sefa Sirmen’in İYİ Parti İl Başkanı olma ihtimali var mı?

İYİ Parti’nin Genel Merkezi’nden ve Genel Başkanlığından Sefa Sirmen ile ilgili asla bir açıklaması yoktur. Sefa Sirmen kendisiyle ilgili bir başvuruda bulunmuştur. Ortaya atılan isimler spekülatiftir. Sefa Sirmen de kesinlikle İYİ Parti’nin adayı değildir.

HDP ile CHP ittifak yaparsa İYİ Parti bu ittifakta yer almayacak

İttifakta HDP’nin olması halinde CHP’nin ittifakına asla katılmayacaklarını söyleyen Çetin Kocatürk, ‘Eğer böyle bir durum olursa İYİ Parti bu ittifakın kesinlikle dışında olacak. Bizim asla HDP ile koalisyon yapma gibi bir düşüncemiz olamaz. Eğer CHP Gölcük ve diğer ilçelerde böyle bir tercih yapacaksa yapılan bu haberler eğer çürütülmezse İYİ Parti bu ittifakın içinde kesinlikle olmayacaktır.Şunu bir kez daha net söylüyorum; İYİ Parti’nin Gölcük adayı benim. Bunu kimse karıştırmasın. Genel Merkezimiz ittifak kararı alırsa biz o karara uyacağız. Şu anda aday benim. Adaylığım kesinleştiğinde tamamen sahalarda olacağım. Ben İYİ Parti Gölcük Belediye Başkan adayı olarak biz sahada çalışma yapmaya hazırız’ dedi.

Genel Merkezimizin kararını bekliyoruz

Kocatürk, ‘Kocaeli Büyükşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı çıkarmayarak Büyükşehirde İYİ parti adayını destekleme kararı sonrası ilçelerde de birlikte çalışma kararı alınmıştır. Birlikte çalışma kararı alınan ilçeler arasında yer alan Gölcük ilçemizde CHP Sayın İsmet İşeri’nin adaylığını açıklamıştır. İYİ Parti Gölcük İlçe Yönetim Kurulu olarak da şahsım adına il başkanlığına belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yapmıştır. Bundan sonra süreçte Genel Merkezimizin alacağı kararı beklemekteyiz.İYİ Parti Gölcük Belediye Başkanı aday adayı olarak Genel Merkezimizden gelecek karara saygılıyız.Sonucu ne olursa olsun, kim kazanırsa kazansın, kim kaybederse kaybetsin, önemli olan kimseyi kırmadan, kimseyi incitmeden, kavgadan uzak bir dille birbirimize saygılı olarak bir seçim geçirilmesini istiyorum. Yerel basınımızın da bu hassasiyete dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Seçim ortamında yerel ve ulusal basındaki haber kirliliği herkesi sıkıntıya sokmaktadır. Bizimle alakalı olaylarda da bizlerden duymadığınız hiçbir habere inanmayınız. İlçemizde aday olan her bireyin bu ilçeye hizmet etmek donanma kenti Gölcük’ü çocukluğumuzun güzel yaşanabilir ilçesi halin getirmek adına yola çıktığına inanıyorum. Bu anlamda bütün adaylara saygı duyuyor ve başarılar diliyorum’ dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + = 14