SİRMEN ADAYLIK İÇİN NE DEDİ?

Siyasi ve tüm kamu haklarındaki yasağın kaldırılması için mahkemeye başvuran CHP’de uzun süre belediye başkanlığı ve bir dönem milletvekilliği yapan Sefa Sirmen’in yasağının kalkması durumunda İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı konuşuluyor. Sirmen ise konuyla ilgili Haklarımı geri istedik. Dilekçemizi avukatım aracılığıyla verdik. Hafta sonuna kadar cevap vereceklerini söylediler. Zaten ben haksız yere ceza çektim. Normal şartlarda haklarımızın iade edilmesi lazım.” dedi.

CHP’de uzun süre belediye başkanlığı ve bir dönem milletvekilliği yapan Sefa Sirmen, geçtiğimiz yıllarda cezaevine girmiş ve hapis cezası almıştı. Ardından Sirmen’in kamu ve memnu hakları yasaklanmıştı. Sirmen hakkındaki siyasi yasak nedeniyle hiçbir yere aday olamıyordu.İyi Parti’den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı gündeme gelen Sirmen, siyasi ve tüm kamu haklarındaki yasağın kaldırılması için mahkemeye başvurusunu geçtiğimiz günlerde yaptı.

YASAĞIN KALDIRILMASI İÇİN BAŞVURDU

Sirmen, avukatı Merih Kuruçelik vasıtasıyla Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak hakkındaki bütün yasakların kaldırılmasını talep etti. Sirmen’in adaylığının ve siyaset yapabilmesinin önünü açacak karar hafta sonuna kadar belli olacak. Sefa Sirmen’in önümüzdeki günlerde adaylığı ile ilgili açıklama yapacağı ve İYİ Parti’den başvuru yapacağı kulislerde konuşuluyor.

 

HAKLARIMI GERİ İSTEDİK

Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren Sefa Sirmen, “Haklarımı geri istedik. Dilekçemizi avukatım aracılığıyla verdik. Hafta sonuna kadar cevap vereceklerini söylediler. Zaten ben haksız yere ceza çektim. Normal şartlarda haklarımızın iade edilmesi lazım. Tabi şimdilik karar aşamasında oldukları için çok bir şey söylemek uygun olmaz” dedi.

İYİ PARTİ’YE AÇIK KAPI BIRAKTI

Mahkeme kararının hafta sonu belli olacağını belirten Sirmen, karar kaldırılmaz ise üst mahkeme itiraz yolunun kapalı olduğunu söyledi. İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddiaları hakkında konuşan Sirmen, “Neticeye göre hareket edeceğiz şimdiden bir şey demem doğru değil” diyerek açık kapı bıraktı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

65 − = 63