Simit satıcıları isyanda

Gölcük’te simit fiyatlarına yapılan zamlardan sonra simit satıcıları da simit fırıncılarına isyan ettiler. Simit satıcıları fırıncılara protesto etmek için sabah simitleri az aldılar.

Kocaeli’nde simide yapılan zamın ardından Gölcük’te 110 gram simit 1.50 TL’den 100 gramı düşerken 1.75 TL’den satılmasına simit satıcıları isyan ettiler, 110 gram simit 1.50 TL satılırken zam gelmesiyle birlikte gramajdan kısa fırıncılara tepki gösterdiler.

Simit fırıncısına isyan eden Simit satıcısı Levent Pala “Simide zam yapıldı ancak 110 gramlık simit 1.50 TL’den satıyorduk şimdi ise 100 gram simidi 1.75 TL’den satıyoruz, ancak bizlere zam yok” dedi.

Selahattin Kılıç “Simit üreticisi kendilerine zam yaptı ancak bizler bu zamdan hiç yararlanamadık, 110 gramlık simidi 1.50 TL’den satıyorduk şimdi ise gramajdan çalan fırıncı bizlere simidi 1.75 TL’den sattırıyor, bizler taş mı yiyeceğiz” dedi.

Simit satıcısı Eyüp Sultan Yormaz ise isyan ederek şunları dile getirdi “Bizler uzun yıllardır simit satıyoruz, ancak simide gelen zamdan bizler hiçbir zam almadık 110 grama sattığımız simidin gramajı düştü fiyatı 1.75 TL oldu bu nasıl bir iştir yetkililerden buna duyarsız kalmamasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 4