Sime-Sen emekçi çalışan Bayanları unutmadı

Gölcük Sime-Sen Sendikası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde çalışan bayan personeli unutmadı günlerini pasta keserek kutladı

Gölcük Sime-Sen Sendikası Başkanı Sevindik Saral ve yönetimi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde çalışan bayanların günlerini kutlamak amacıyla Gölcük Anıt park’ta bulunan Mavi Papagan’da tören düzenlediler.

Sime-Sen Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral’ın günün anısına yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi Saral “Değerli Çalışan Kadınlarımız, Anamız, bacımız, yarımız, yol arkadaşımız, emek ve hayat mücadelemizin en değerli yarısı olan emekçi kadınlar… Hepinizi en değerli saygıyla selamlıyorum. Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani sizlerin günüdür.

8 Mart dünya kadınlar gününün ilan edilmesinin üstünden yüzyıl dan fazla zaman geçmesine rağmen, kadınların haklarında, taleplerinde hala çok bir şey değişmemiştir. SİME- SEN Kocaeli Şubesi olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyorum. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum.

Günümüzde de kadınlarımızın, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz. Kadınlarımızın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınlarımızın yaşamış olduğu sosyal-kültürel sorunları  çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir. Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır!

Unutulmaması gerekir ki; kadın ‘haklarıyla’ kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir. SİME-SEN  Sendikası  olarak; kadın elinin dokunmadığı çalışma yaşamını, eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz.

Türk toplumu olarak Kurtuluş savaşı mücadelemizde kadınlarımızın yaptıkları unutulmaz, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi, Zübeyda hanım, Kara Fatmalar, Halide Edip Adıvarlar daha bir çok kahraman ve fedakâr kadınlarımız hepsini rahmet ve minnet duygularımla anıyorum. Güçlü münhasır bir ulus olmak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorundayız. kadınlarımızın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayat, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın koşuludur. Kadınlarımızın elde ettiği hakların korunacağı, daha geliştirileceği inancıyla, tüm kadınlarımızın ve bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.

YAŞ PASTA KESİLDİ

Sevindik Saral’ın günün anısına yaptığı konuşmanın ardından programa katılan bayan çalışanların günlerini kutlarken yaş pastayı bayanlara kestirerek bir kes daha 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladılar. HABER: Soner GÜLEZER

????????????
????????????
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

90 − 83 =