SEYMEN; ÇALIŞMALAR HIZLI ve SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında ilçe gündemi ve parti çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Başkan Seymen yaptığı açıklama, Gölcük’te yapılan projelerin sorunsuz devam ettiğini ifade etti.

 

Gölcük’te sağlık konusunda yapımı devam eden projeler hakkında bilgi veren Başkan Seymen  “ Bilindiği gibi Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne ek bina yapıyoruz. Çelik konstrüksiyon bir bina olacak. Orada poliklinikler, diyaliz merkezi ve palyatif tedavi merkezi olacak. Devlet hastanesinin yükünü bu çalışma ile azaltacağız. Nisan ayı gibi hizmete açılacağını düşünüyoruz. Diyaliz merkezi, devlet hastanesinin bünyesinde, polikliniklerin olduğu bölgede sıkışık bir durumda. Bu sıkışıklığı da poliklinik hizmetleri ile birlikte yeni yerinde gidermiş olacağız. AK Parti ve Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer olarak hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen gayreti sunuyoruz. Bunun için belediye başkanımız var gücü ile çalışıyor. Belediye başkanlarının karnesi, beyannameleridir. 11 aylık dilimde çok hızlı hizmet ağı ve işler yapıldı” dedi.

 

Gölcük’te yapılması planlanan Millet Bahçesi hakkında bilgi veren Başkan Seymen, “Ben öncelikle millet bahçesi yapacağımız yerden bahsetmek istiyorum. Bunun altyapı çalışması ve planlaması yapılıyor. TOKİ ve Donanma Komutanı ile görüşmeler halen devam ediyor. Kongre Sarayı’nın karşısındaki yolu çift şeritli olarak düzenledik. Kavaklı sahilinde de çift şeritli bir yol olacak. Bunun da altyapı çalışması ve planlaması, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılıyor. 1999 depreminde en fazla yara alan yerler Kavaklı ve Değirmendere sahilleri oldu. Buralarda zemin denize indi. O yüzden burada atmamız gereken adımları düşünerek atıyoruz. Kavaklı, millet bahçesi ve diğer hizmetlerle gerektiği yere en kısa zamanda gelecektir. Millet bahçesi olarak adlandırdığımız alan, Milli Savunma Bakanlığı’ndan aldığımız alan ile birlikte gereken şekilde düzenlenecek. Her şeyi etap halinde yapıyoruz. İlçemizde iki yerde kentsel dönüşüm gerçekleştirildi. Gölcük’te merkezdeki kentsel dönüşüm için de çalışıyoruz. Belediye Başkanımız, 1 Nisan’dan itibaren benim bildiğim kadarıyla 10 kez Ankara’ya dönüşüm için gitti. Çalışmalar hızla devam ediyor” dedi.

 

Gölcük’te yapılması beklenen Otogar hakkında da bilgi veren Başkan Seymen, “Terminal noktasında da çalışmalar sürüyor. Belediye Başkanımız seçim beyannamesinde de yeni Otogar konusunda beyannamemiz olmuştu. Geçen gün bir beyanat gördüm. Biz önerdik gibisinden açıklamalar vardı. Biz terminal için düşünülen bölgeyi çok öncesinden düşünmekteydik. Belediye başkanımızın Şubat ayında açıklaması olmuştu. Büyükşehir Belediyesi’nde imar komisyonuna havale edildi. Gelecek mecliste terminalin yeni yerinin olduğu alan tamamlanmış olacak. Belediye başkanımız, bu alanın üzerinde durmuştu. Hem lokasyon hem de işlevsel olarak çok rantabl olacağını ifade etmişti. Yerinde bir dönüşüm, hiçbir zaman düşünülmedi. Eski sanayinin olduğu alana alışveriş merkezi ve sinema salonları, otel ve pazar yeri gibi bir çalışma düşünülüyor. Bizim aklımızda hiçbir zaman, otogarın orada olması durumu düşünülmedi” dedi.

 

Değirmendere Kapalı Pazar Yeri hakkında da bilgi veren Başkan Seymen,  “Değirmendere’deki otopark bilindiği gibi hizmete girdi. Katlı Otoparkın Pazar yeri olarakta kullanılması için Pazarcılar Odası ile bir protokol var. Biz herkesin görüşünü alıyoruz ama ilk etapta bu yer başlanırken bile pazarcı esnafı ile birlikte hareket ettik. Tabii ki onların düşünceleri de bizim için önemli. Şu an otopark olarak hizmet vermekte. İnşallah pazarcı esnaflarımız da orada hizmet vermeye başlar. Cumartesi günleri de otopark açık olacak. Giriş ve çıkış alanlarında da düzenleme yapılacak” dedi.

 

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde devam eden duble yol projesi hakkında bilgi veren Başkan Seymen, “Caddedeki çalışmalar, bizim öngördüğümüz ve planladığımız şekilde yapılıyor. Orada altyapı çalışmaları halen devam ediyor. Büyük ihtimalle bu ayın sonunda veya Mart ayının ortasına kadar, hava durumuna da bağlı olarak tamamlanabilir. Ortada bir ışıklandırma çalışması olacak. D-130 Karayolu’na alternatif olacak ve oranın yükünü de azaltacak. Caddedeki çalışmayı, Gölcük’ün trafik sorununu da çözecek bir yer olarak görüyoruz. Araç parkları da asfaltlama çalışması sırasında bitecek. Şu an orada çalışmalar devam ediyor. Değirmendere’de katlı otoparkın üstü KOMEK hizmetinde görevlerine başladı. Orada 120 kişilik bir konferans salonu da var. Belediye Başkanımız o bölgeyi Değirmenderelilerin kullanması adına inşa etmişti. Yeni hastane için çalışmalar devam ediyor. 2021’in Eylül veya Ekim aylarının sonunda teslim almış olacağız. Hasaneyn’de spor kompleksi çalışmalarımız devam ediyor. Yazlık’ta otel konusunda bir planlama var. Aynı zamanda oradaki kültür merkezi de yüzde 80 – 85 oranında tamamlanmış durumda. Orada da üst tarafta düğün salonu, alt tarafta ise KOMEK ve bir muhtarımızın bürosu olacak” dedi.

 

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin önünde yaşanan trafik sorunu nedeniyle yeni bir düzenleme yapacaklarını ifade eden  Başkan Seymen, “Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin önünde bir trafik sıkışıklığı var. Bunu da bir köprü geçişi ile çözeceğiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeleri yapıldı. Planlaması da yapılmakta. Yakın zamanda bu konuda da bir proje yapılacak. Çok basit bir konuymuş gibi geliyor ama yollardaki rögar kapaklarının düzeltilmesi, vatandaşımızın büyük beğenisini topladı. Şu an kapaklar asfalt ile aynı düzlemde. Bu da güzel bir düzlem oldu. Belediyenin yan kısmında yapılan yol çalışması da hem yayalar hem de araç geçişi açısından çok faydalı oldu. Özellikle yayalar, orada yola inerek ilerlemekteydi. Aynı düzlemde bir düzenleme oldu. Vatandaşımız için de iyi bir kullanım alanı oluşturuldu” dedi.

 

Gölcük Belediye Binası önünde yenilen üst geçit hakkında bilgi veren Başkan Sezer, “Yine belediye binası önündeki üstgeçit çürümüştü. Karayollarını çağırdık, onlar bir çalışma yaptı. Bir iki hafta içerisinde üstgeçidimizi yapacaklar. İki yeni üstgeçit daha yapılacak. Bir tanesi yeni garajlarda, diğeri de Sezai Karakoç Caddesi’nin çıkışında olacak. 19 Mayıs Caddesi’ndeki çiçeklendirme çalışması da vatandaşımızın ilgisini çekti ve beğenisini topladı. Biz beyannamemize, 11 aylık süre içerisinde baktığımız zaman ne söylendiyse yapmaya gayret ediyoruz. Burada en başta Belediye Başkanı’mız Ali Yıldırım Sezer’i tebrik ediyoruz. Gerçekten kendisi iyi çalışıyor” dedi.

 

Başkan Seymen son olarak 15 Mart’ta grçekleştşrecekleri kongre hakkında bilgi vererek,  “AK Parti siyasetinde aday olunmuyor. Eğer görev verirlerse devam ediyoruz. Görev vermezlerse bir nefer olarak yine devam ediyoruz. Bizde makam, koltuk hırsı hiç olmadı. Karamürsel ve Körfez ilçeleri değişim aşamasında. Karamürsel İlçe Başkan Adayımız belli oldu. Sait Mete’yi tanıyorum ve görevinde başarılar diliyorum. Temayülde Ankara’ya gidildi. Bir heyet ile görüşüldü. Sonrasında isim açıklandı. Derince’de de temayül oldu. Onun da süreci kendi mecrasında devam ediyorum. Ben aynı masada çalışmaktan gurur duyduğum Recep Demirel ve Selçuk Çakıroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Verdikleri hizmetler, gerçekten üst boyutta. 31 Mart seçimlerine bu arkadaşlarımızla girdik. Ben kendilerine tekraren teşekkür ediyorum. Bizim de 15 Mart’ta bir kongremiz olacak. İlçe yönetimi olarak komisyonumuzu kurduk ve çalışmalarımıza başladık. Süreç devam ediyor. Delegelerimiz belli. Şu an 15 Mart’ın hazırlıkları sürüyor. Temayül yoklaması ilçemizde olmayacak. Eğer devam edilmiyorsa o zaman temayüle gidilir. Biz de olsak, başkası da seçime girse kongrelerimiz şölen havasında oluyor. Bizim herhangi bir sıkıntımız asla olmaz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

60 − = 50