SES GETİREN İSTİFA

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yeneroğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle geldiği partiden yine Erdoğan’ın isteğiyle ayrıldığını” dile getirdi.

Son dönemde partisine yönelik eleştirileriyle kamuoyunun gündemine gelen AKP İstanbul Milletvekili Yeneroğlu’nun açıklamasından öne çıkan noktalar özetle şöyle:

* Son zamanlarda yüksek sesle dillendirdiğim birçok konuyu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız takdir buyurdular, MKYK üyeliğine seçildim.

* O süreçte de Türkiye’nin önünde olan ve itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması noktasında kamuoyuyla eleştirilerimi paylaştım.

* Son iki MKYK toplantımıza bu rahatsızlıklarımın artık karşılık bulmadığı, düzelebileceğine dair bir ümit taşımadığım için katılmadım. 28 Ekim tarihinde MKYK’dan istifa ettim.

* Geçen günler içerisinde arkadaşlarımla değerlendirmeler yaptım, partimizin genel sekreteri merkeze davet ettiler. Daha sonra genel sekreterimizle yaptığım konuşmada AK Parti’nin kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini söyledim. Genel sekreterimiz bu görüşlerimi dinledi. Cumhurbaşkanımızın AK Parti’den istifa etmem noktasında kanaat bildirdiğini ifade etti.

* Türkiye’nin geleceği konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorum. Bugün geldiğimiz noktada bu durumun değiştirilmesinin sorumlusunun AK Parti olduğunu bütün arkadaşlarımız dile getiriyorlar.

* Türkiye’deki siyasetin yatay bir noktaya çekilmesini istiyorum. Konuşan Türkiye tasavvuruna sahip bir Türkiye istiyorum. Milletvekilliğinden istifa konusunu önümüzdeki günlerde değerlendireceğim. Hepinize hayırlı günler diliyorum.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

87 + = 90