“SELAHADDİN EYYUBİ´LER YETİŞECEK”

Dilovası Selahaddin Eyyubi Akademi Lise, düzenlenen tanıtım programı ile öğrencilerin hizmetine açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı, lise ve mezun öğrencilere okula hazırlık ve sosyal eğitim programı adı altında ücretsiz hizmet veren Akademi Lise, hizmet halkasına bir yenisini daha ekledi. İzmit, Gebze, Gölcük, Karamürsel ve Derince’den sonra Dilovası Selahaddin Eyyubi Akademi Lise, düzenlenen tanıtım programı ile öğrencilerin hizmetine açıldı. Tanıtım töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu lisede geleceğin Selahaddin Eyyubi’leri yetişecek” dedi.

YOĞUN KATILIMLI OLDU

Dilovası Selahaddin Eyyubi Akademi Lise’nin önünde gerçekleşen tanıtım törenine TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Büyükşehir Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Büyükşehir yetkilileri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda Dilovası’lı vatandaş katıldı.

“SELAHADDİN EYYUBİ İSMİ YAŞAYACAK”

Dilovası ilçesinde hizmet verecek Lise’nin ismi Selahaddin Eyyubi olurken, Başkan Karaosmanoğlu, Kudüs Fatihi, büyük İslam Komutanı Selahaddin Eyyubi’nin isminin bu lisede yaşayacağını söyledi. Karaosmanoğlu, “Bu lisede geleceğin Selahaddin Eyyubi’leri yetişecek. O Selahaddin ki büyük komutan ve İslam’a sahip çıkan adam gibi bir adam. Kürt bir kardeşimizdi ülkesini savunan Kudüs’e sevdalı bir yiğitti. Onun gibilerine ihtiyaç var. En güzel hizmet manevi hizmettir. Gençlerimize inanıyorum ve güveniyorum bizim yaptıklarımızdan çok daha güzelini burada yetişen gençler yapacaktır” ifadelerini kullandı.

ANNELER BABALAR ÇOCUKLARINIZI İYİ YETİŞTİRİN

İdealleri ve hedefleri olan, ülkesini seven bir gençliğin Akademi Lise gibi değerli kurumlarda yetişeceğini belirten Başkan Karaosmanoğlu,  “Gençlerimizin iyi yetişmesini istiyorsak onların her anını güzel şeylerle doldurmamız gerekiyor. Anneler ve babalar çocukların hayatlarını şekillendirin, onları vatana, millete birer hayırlı evlat olarak yetiştirin. Bayrağına aşık ülkesine sevdalı birer evlat yapın. Onları sanat, spor ve diğer aktivitelerle tanıştırın. Biz elimizden geleni yapacağız.  Bizler gençliğe güzel örnek olursak onlar yolunu bulur. Gençlerin kabahati yok kabahat büyüklerde” dedi.

DİLOVASI´NA ÖNEM VERİYORUZ

Dilovası ilçesine önem verdiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu tür güzel tesislerle sizlere gençliğimize kılavuz olacaklarını belirtti. Karaosmanoğlu, “Gençlerimize değer verelim onlar toplumun mimarı, kız evlatlarımıza önem verelim, onlar geleceğin anneleri toplumumuzun mimarları olacaklar. İnşallah bu kurumumuzda da önümüzü aydınlatan imanlı gençler yetişecek. Faydalı insanlar olmaya gayret edelim. Bu kurumumuzun bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

MODERN BİR EĞİTİM YUVASI

Dilovası Selahaddin Eyyubi Akademi Lise modern bir eğitim yuvası olacak. 6 kattan oluşan lise, toplam 900 m2 ve 450 öğrenci kapasiteli. İçerisinde 5 tane derslik ve 1 tane bilgisayar sınıfı bulunan lisede; satranç odası, mescit, geleneksel sanat atölyesi, playstation sınıfı, spor salonu, PDR odası, kütüphane ve gençlerin sohbet edebileceği fuaye yer alıyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

50 + = 56