ŞEHİDİMİZİN ADI O PARKTA YAŞATILACAK

“Parka Şehidimizin ismi verilecek”

Gölcük Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

O bölge ile ilgili olarak bir yazılı cevap vereceğiz

İhsaniye Çiftlik Mahallesi Aile Sağlık Merkezi’nin doğusunda kalan ve daha önce de iki kez gündeme taşınan mezarların bulunduğu alan hakkında verilen soru önergesine istinaden cevap veren Başkan Sezer, “Buradaki mezarların Park alanı içerisinde olduğunu gördük. Küçük bir park alanı içerisinde bulunuyor. O bölge ile ilgili olarak bir yazılı cevap vereceğiz” dedi.

Denetimleri sık bir şekilde yapılacak

Gölcük Nimetiye, Hasaneyn, Nüzhetiye ve Yeni Ferhadiye köylerine yapılan doğalgaz çalışmaları kapsamında, bu köylere giden yolların durumunun kötü olduğu ve bu konuda düzenleme yapılması gerektiğine yönelik soru önergesine cevap veren Başkan Sezer, “Köylerimize doğalgaz gelmeye başladı. Alt ve üstyapı çalışması, ihaleyi alan firma tarafından yapılıyor. Bazı yerlerde üstyapı çalışması, mevsim nedeniyle yapılamadı. Denetimleri sık bir şekilde yapılacak” dedi.

Görüşmeleri yaptıktan sonra bu konu hakkında kapsamlı bir fikir sunulmuş olur

Üsküdar Vapuru deniz kazasında şehit olan vatandaşlar anısına bir anıt yapılması konusunda herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığına yönelik soru önergesine cevap veren Başkan Sezer, “Daha önce de bu konu gündeme gelmişti. Kavaklı sahilinde bir anıt yapılması konusu görüşülmüştü. Şehitlik Mezarlığı’nda Üsküdar şehitlerimiz yatıyor. Bu konuda istişare yapılıp kanaat oluşturduktan sonra anıtın yapılabileceğini söylemiştik. Görüşmeleri yaptıktan sonra bu konu hakkında kapsamlı bir fikir sunulmuş olur” dedi.

Söz konusu maddeyi gündeme alacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu tarafından da soru önergeleri sunuldu. İlk soru önergesinde, bazı işyerlerinde Türkçe olmayan isimlerin olduğunun görüldüğü, bundan ötürü kültürel yozlaşmanın önlenmesi ve dilimizin önemsenmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve bu soru önergesinin gündeme alınması konusunda cevap veren Başkan Sezer, “Bu mesele sadece ilçemizde değil, tüm ülkemizde görülüyor. Yabancı isimli dükkan ve mağazalara her yerde rastlıyoruz. Bu konuda komisyon görüşmeler yapsın. Söz konusu maddeyi gündeme alacağız” dedi.

Tadilat ve tamirat yapıldı

İkinci soru önergesinde, buz pisti ve yüzme havuzunun ilçemizdeki vatandaşların yararlanmasının arttırılması ve özellikle de çocukların burada sportif faaliyetlerde bulunmasının arttırılması hakkındaki önergeye cevap veren Başkan Sezer, “Burada yapmış olduğumuz protokolle birlikte yüzme havuzu tadilatı yapıldı. Buz pistinde de tamirat ve tadilat çalışması yapıldı. Sosyal projelere ne kadar katıldığı da ayrıca yazılı olarak belirtilecektir” dedi.

Oy birliği ile geçti

Belediye meclis gündeminin ilk maddesinde, “ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yüzme Havuzu Protokolünün yenilenmesi Komisyon Raporu” görüşüldü. Bu madde, komisyondan geldiği haliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olan “Hisareyn Mahallesi, G23c.08a.1d- a1c- a4.a- a.4b paftalarında kalan 566 Ada, 1 ve 2 nolu parsellerin 1/1000 ölçekli Uygulama Plan Değişikliği Komisyon Raporu”, komisyondan geldiği şekliyle, belediye meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Gündemdeki üçüncü madde olan “İhsaniye Mahallesi, 321 Ada, 1 nolu parselin 1/1000 ölçekli Uygulama Plan Değişikliği Komisyon Raporu”, oy birliği ile kabul edildi.

Komisyona sevk edildi

Belediye meclis gündeminin dördüncü maddesinde, “Örcün Ada: 110,Parsel: 5 nolu taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi” görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Şehidimizin ismi Parka verildi

Gündemin beşinci maddesinde “Hisareyn Merkez Mahallesi, Gündüz Alp Caddesi ile Karagül Sokak köşesindeki park alanına ‘Şehit Polis Özel Harekat Mustafa Yavaş Parkı’ isminin verilmesi” görüşüldü. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

Türkçe isim komisyona havale edildi

Gündemdeki son maddede “İş yerlerinde Türkçe isim ve karakter kullanılması” konusu görüşüldü. Başkan Sezer, bu gündem hakkında konuşarak “Bu konu için Türk dillerinin de okullarda öğretilmesi ve farklı harflerin okunuşlarının öğretilmesi konusunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu maddeyi de ilgili komisyona havale edelim” dedi. Gündemin son maddesi, Çeşitli İşler Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

17 − 11 =