SARIBAY ÖNSEÇİM İSTEDİ

 

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, il başkanları toplantısında kürsüye çıktı ve “Kocaeli için ön seçim istiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu ise önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek PM toplantısında aday belirleme yönteminin netleşeceğini belirtti.

 

 

 

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, hafta sonu il başkanları toplantısı ve CHP’nin 95. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Ankara’daydı. Parti genel merkezinde gerçekleştirilen il başkanları toplantısında ise Sarıbay, partini tabanının görüşlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarına sundu. Sarıbay, bu önemli toplantıda, kürsüye çıktı ve “Kocaeli için ön seçim istiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu ise önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek PM toplantısında aday belirleme yönteminin netleşeceğini belirtti.

 

YOĞUN BİR TALEP OLDU

 

Toplantı sonrası görüşlerini kamuoyuyla paylaşan Sarıbay, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz süreçte belediye başkan adaylarını il ve ilçe örgütlerinin belirleyeceğini ifade etmişti. Fakat Kocaeli’de parti tabanımızdan ön seçim noktasında yoğun bir talep geldi. Ben de bu talebi Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve parti yönetimimize sundum. Kılıçdaroğlu ise aday belirleme yönteminin önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısında netleşeceğini belirtti” dedi.

 

ÖN SEÇİM KONUSUNDA UMUTLUYUM

 

CHP İl Başkanı Sarıbay, kendisi gibi ön seçimi savunan başka il başkanlarının da olduğunu kaydederken, “Bunun yanı sıra ön seçim istemeyen il başkanları da oldu. Onlar da, son yerel seçimlerde yapılan ön seçimin başarı sağlamadığı argümanını sundu. Ben ön seçim konusunda çok umutluyum. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve PM üyelerimizin, Kocaeli milletvekillerimizin de görüşünü alarak ön seçimi kentimizde uygulayacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Kaynak Demokrak Kocaeli

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 3 =