SARI: “ÜCRETSİZ POŞET FIRINCILARI ZOR DURUMA SOKTU”

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, basın mensuplarını ağırladığı kahvaltıda ücretsiz poşet uygulamasının fırıncıları zor duruma soktuğunu söyledi. Marketlerde ücretli olarak verilen poşetler sebebiyle alışveriş yapan vatandaşın fırınlardan poşet istediğini ifade eden Sarı, “Bence bez poşetlere tamamen geçilmeli” dedi. Kahvaltıya Kocaeli Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Sarıoğlu ve Kocaeli Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Burhan Sarıoğlu da katıldı.

‘MARKETTEN ALIYOR, FIRINDAN İSTİYOR’

Basın mensuplarını Körfez Mahallesi Şehit Rafet Karacan Bulvarı Özkar Köse Apartmanı No:22 Kat:2 adresindeki oda binasında kahvaltıda ağırlayan Fırıncılar Başkan Ali Sarı, “1 Ocak itibariyle uygulanmaya başlayan ücretli poşet uygulaması tüm marketlerde vatandaşların itirazına rağmen sürüyor. 15 mikronun altındaki poşetlerden ücret alınmayacağı da duyuruldu. Bu kanunun altyapısı hazırlanmadan uygulanmak üzere yürürlüğe girmiştir. Vatandaşın birçoğu tepkili. Marketlerden alışveriş yapan vatandaşlar fırınlara gelip poşet istiyor” dedi.

 ‘FIRINDA UYGULANIRSA DAHA TEPKİ ÇEKER’

Sözlerini sürdüren Başkan Sarı, “Fırıncılar olarak bu poşet uygulamasından muzdaribiz. Poşetin plastiğin zararlı olduğunu biliyoruz bu Avrupa ülkelerinde yıllardan beri uygulanıyor zaten. Ancak altı doldurulup uygulansaydı daha iyi olurdu. Ekmekte poşet uygulaması yok ama belki ilerleyen yıllarda ekmek de bu uygulamaya girecek. Ekmek 1.25 TL poşet de 25 kuruş olursa bir ekmek alan vatandaş isyan eder. Fırınlardaki poşet uygulamasının ekmekteki fiyat olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

‘BEZ POŞETE GEÇİLMELİ’

Başkan Sarı şöyle devam etti: “Süreci izliyoruz. Kapsam dışında olduğumuz için vatandaşımız poşet ücreti uygulanmadığı için poşetlerini ücretsiz almaya devam edebilirler. Poşet hastalığı olanlar da var. Bir ekmek alıp en büyük poşeti istiyor. Bir poğaça alanlar hem kese kağıdı hem peçete istiyor. Bu daha maliyetli oluyor. Bence bez poşetlere tamamen geçilmeli. Böylece doğayı korumuş oluruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 57 = 64