SANAT DÜŞMANLARI  DEĞİRMENDERE’DE İŞ BAŞINDA

 

 

 

Değirmendere’nin sembolü olan ahşap heykellere kendini bilmez sanat düşmanları zarar veriyor. Heykellerin üstlerine bir çok  yazı yazan bu kendini bilmezler, geçtiğimiz yıl tadilattan geçen heykelin kolunu da yine kırmışlar.

 

 

 

Değirmendere’yi Değirmendere yapan değerler bir tanesi Ahşap Heykel Sempozyumudur. Uzun yıllardır bu şirin kasabada devam eden bu sempozyum kapsamında sanatçılar gelerek ahşap heykeller yapar ve bu heykeller daha sonra Çınarlık Meydanı’nda Değirmendere’nin çeşitli yerlerinde sergilenir.

 

ÜSTLERİNE YAZI YAZIP KİRLETMİŞLER

İşte bu heykellere kendini bilmez bazı kişiler büyük zarar veriyor. Günlerce emek verilerek hazırlanan bu sanat eserlerinin üstlerine yazı yazıp, kirleten bu cahil kişiler ayrıca bazıları eserlere de fiziki zarar vermişler. Oluşan bu kötü görüntünün nasıl önleneceği merak edilirken, bazı heykeller geçtiğimiz yıl tadilattan geçirilmişti, tadilattan geçen heykellere de yine zarar verildiği gözlendi.  Bunun yanında Gölcük Belediyesi bu eserleri korumaya almak için de bir müze açtı. Tarihi Yalı Evlerinde bulunan bu müze de ahşam heykeller, hem korunacak, hem de uzun yıllar zarar görmeden sanat severlerle buluşabilecek. Haber: Büşra Nur Durdu

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + 1 =