SANAL DÜNYADA ASİMETRİK SAVAŞ

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti   küresel asimetrik  bir saldırı altında  asimetrik saldırı ve düşman sözünü  ve görevdeyken eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ söylediğini hatırlıyorum.

 

Gerçekten Türkiye sadece Afrin’de  askeri yönden değil , çok  fazla cephede  asimetrik düşmanlar çarpışıyoruz.

 

Çok fazla kirli bilgi kurnazca servis  ediliyor.

 

Televizyon ve gazeteler  ve  daha çok sosyal medyada asimetrik  bir çok  yalan ve dolanla uğraştırıyorlar ülkeyi ve milleti.

 

Düşman  siyasi ,sosyal ,ekonomik ve medya cephelerinde saldırıyor ayrıca bir de sanal bir cephe var, o da  sosyal  medya.

 

Bu yalan dolan mesajlar ve bilgi kirliliği harbin psikolojik yönü.

 

Asimetrik savaşın bu yönü  halkta bıkkınlık.,bezginlik  yılgınlık ,mücadeleyi kazanamama duygusu yaratmak ,halkın güvenini kaybettirmek  aracıyla yapılıyor. Harp tarihi açısından yeni bir şey de değil, özetle ülkemizin terörle mücadelesi sadece askeri sahada değil, üstelik bu mücadele beka için yapılıyor.

 

Küresel hale gelmiş  düşman, amacına ulaşmak için  başta terör olmak üzere her tür silahı kullanıyor, her türlü teknoloji psikolojik harp tekniğini kullanıyor

 

Küresel Düşmanlık koalisyonu   Ülke içinde  bİzden  gözüken bazı STK ları ve medyayı satın almış işbirlikçi yapmış durumda …

 

Medyada tarafsızlık görünümü ,altında verilen  Zeytindalı haberleri görüyorsunuz. Mesela  Atak helikopteri düşüyor kaza mı yoksa füzeyle vurulduğu daha kesin belli değil iken  , haber “helikopterimiz düştü “diye  verilmiyor, “helikopter Düşürüldü “deniyor  ! Haberi verirken “kayıplar var deniyor”, haberde şehitlerimiz var diyemiyor !

 

Algıyı böyle yönetiyorlar. Bunlar gözden kaçmıyor.

 

Medyada ve sanal dünyada yapılan  bu tür saldırılar da  en az Kilis’e  Reyhanlı’ya  Afrinden YPG /PKK teröristleri  tarafından atılan füzeler kadar önemlidir.

 

Farkındalık önemlidir.

 

Ben bu ülkede bu farkındalığın geçmişe oranla çok büyük ölçüde artmış olduğunu ,halkın okuduğu , gördüğü şeyleri artık daha fazla sorguladığını gözlemekteyim  , ancak mücadele çetindir ve bu nedenle  bu  farkındalık daha da artırılmalıdır.

 

Bu nedenle ülkesine bağlı  vatansever her vatandaş yapabildiği oranda ,medyada ve sosyal medyada Türkiye’ye ve Türk  halkına  karşı  yapılan asimetrik saldırıya karşı durmak  ,anlayıp gerçeği çevresine anlatmak zorunda.

 

HALK  TERÖRE KARŞI DEVLETİN YANINDA

 

CHP ve kimi çevreler, Afrin Zeytindalı harekatına destek vermekle birlikte İktidarı eleştirmek için şöyle bir argüman kullanıyorlar.

 

Barış sürecine siz başlamadınız  mı?

 

Habur da ki olaylara siz sebep olmadınız mı?

 

Kobane’ye Barzani desteğini siz sağlamadınız mı ?

 

Zamanında  niye doğru hareket etmediniz ? Doğru politika üretseydiniz bu gün bu harekata ihtiyaç kalmazdı, şehitler olmazdı diyorlar, ilk başta haklı gibi gözüküyor

 

Oysa bu eleştiri  doğru değil.

 

Çünkü Ortadoğu’da Politika çok değişken  ve kaypak.

 

Ana Muhalefet bu politikanın bu kadar değişken olduğunu  biliyor ve Ancak olayları doğru analiz edemiyor ya da  etmiyor.

 

Biliyorsunuz Kürt sorunu dediğimiz  çok eskiye dayanan bir sorunumuz vardı  ve  görünüşte Kürt haklarını savunduğunu ve bunu silahlı mücadele ile elde etmek (terör yolu )isteyen PKK isimli  bir örgüt kurulmuştu , bu örgüt  teröre başvurmasına rağmen , devletin yanlış güneydoğu politikası  nedeniyle ,Kürt halkından ve sol / liberal çevrelerden bu nedenle  uzun  yıllar sempati ve himaye gördü.

 

Dış dünya bu terörizmi bağımsızlıkçı asiler olarak gördü görüyor.

 

Türk  ve Kürt halkının halkının  40 yıldır çektiği acılar verdiği can kayıpları Dünyanın umrunda bile olmadı ,şimdi de umurlarında değil

 

Ancak Ak partinin iktidara geldikten sonra ,Kürt dili ve kültürü konusundaki  politik reformları   ve bilhassa Erdoğan’ın cesaretli liderliği Kürt halkında Erdoğana  ve politikalarına karşı bir İnanç ve güven oluşturuldu  .

 

Ak Parti’nin doğu ve güneydoğudan büyük ölçüde oy almasının esas sebebi budur.

 

Türk Halkının çoğu Kürt halkı gibi Barış istiyordu , güneydoğu sorunu dediğimiz sorunun  kan ve göz yaşının bitmesini , aynı dine ve hemen hemen benzet  kültüre sahip olarak yüzyıllardır bir arada yaşadığımız, evlenmelerle ayrılmaz akrabalıklar olan Kürt halkının kültürünün  ayrıma tabi olmamasını ,ve Kürtçenin ana dil olarak kullanılmasının önündeki engellerin kalkmasını istiyordu. Ana dil özgürlüğü olmak üzere Bu kültürel reformların çoğu yapıldı. Ancak Dağda Yıllardır  terörle yaşamış PKK örgütünün de ortadan kalkması gerekiyordu ,işte bu nedenle Türk halkı  ve devletimiz  barışa bir şans vermek istedi , Barış sürecine iyi niyetle başlandı, Kamuoyu desteği yüksekti, Erdoğan iktidarı  bunu uyguladı ancak barış süreci  Türkiye’nin terör bekasından kurtulmasının istemeyen iç ve batılı dış düşman odaklar tarafından sabote edildi,  başarısızlığa uğradı ,sürecin başarısızlığı için

 

PKK, Diyarbakır Sur ilçesinde Cizre’de diğer yerlerde açtığı hendek savaşına girişti, buna devlet sert karşılık verdi ve bunu bir  şehirlerden başlatılan bir isyan hareketi olarak gördü. Güvenlik kuvvetleri şehitler vererek  bu isyanı bastırdı hendek terörüne son verdi ,Güneydoğuda PKK tarafından şehir içinde Hendekler açılarak  yapılan terör ve isyan hareketinden, Kürt halkı son derece zarar gördü ve bu durum halkın PKK’ya  HDP’ye desteğinin azalmasına yol açtı.

 

Bu  nedenle bu gün. El Bab  Fırat Kalkan’ında, Afrin’de Zeytindalında, PKK ve YPG’ye karşı  yapılan  askeri harekata tüm halkımızdan  gösterilen desteğin sebebi de bu. Halk terör kan ve gözyaşı istemiyor.

 

Türk halkı ve Kürt halkı biliyor ki  barışı bozan PKK  terörü ve siyasal destekçisi HDP’dir

 

Halkımızı şunu anladı, ABD ve Batı bu barışı istemedi ve ABD PKK’yı gerektiğinde kullanacağı bir araç olarak elinde tutmak istedi ,

 

Siyasal düşünce olarak PKK etkisinde ki  ,TBMM’de ki HDP’de barışa sahip  çıkamadı, kısaca Türkiye Cumhuriyeti devleti barış için elinden geleni yaptığı hususunda halkta bir kabul oluştu.

 

Bugün Güneydoğu’da ve diğer şehirlerimizde PKK’nın  eskisi gibi terör yapamamasının sebebi ,Devletin güvenlik kuvvetlerinin düzenli ve başarılı operasyonları olduğu kadar, PKK  ve HDP’nin Halkın güveni kaybetmiş olmasıdır ,

 

Afrinde  Zeytindalı  harekatını yapıyoruz.

 

PKK yada HDP Diyarbakır’da ve diğer şehirlerde eski nümayişleri , gösterileri  yapamıyor ,halkı sokağa dökemiyor,çünkü halktan destek bulamıyor.

 

Halkımız teröre karşı devletin yanındadır, Hatay, Reyhanlı ve Kilis halkının Zeytindalı harekatında, Afrin’den atılan füzelere rağmen devletin ve TSK’nın yanında yiğitçe ve fedakarca  duruşu gözleniyor

 

Tüm halkımızın Devletin ve hükümetin yaptığı terörle mücadelenin  yanında olması lazım.

 

Geçmişte şu haya yapıldı, şöyle oldu böyle oldu demek, geçmişe takılıp kalmak kimseye bir şey kazandırmaz.

 

Zeytindalı operasyonunda Devleti milleti için , sivillere zarar vermemek için canını feda eden kahraman  askerlerimize , şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

 

Mekanları cennet olsun ,Milletimiz onları unutmayacaktır.

 

SAĞLICAKLA KALIN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)