Sahte polis 700 Bin TL dolandırdı

Kocaeli İzmit ve Gölcük İlçesinde vatandaşları arayarak, kendilerini polis, istihbaratçı veya savcı olarak tanıtan ve vatandaşların ellerindeki para ile ziynet eşyalarını alarak dolandıran çeteden 2 kişi yakalandı. 1 kişinin firari olarak arandığı olaylarda şüphelilerin vatandaşları yaklaşık 700 bin lira dolandırdığı öğrenildi.

Edinilen bilgi ve iddialara göre;  Kocaeli Gölcük İlçesinde 13 Eylül 2019 günü meydana gelen olayda,  G.B(81) isimli yaşlı kadın bazı şahıslar tarafından telefon ile arandı. Telefondaki şahıs kendisini gizli polis olarak tanıtıp, isminin FETÖ soruşturmalarına karıştığı başının derde girebileceğini söyleyerek, şahısları yakalamak amacıyla elinde bulunan para ve ziynet eşyalarını daha sonra kendisine iade edilmek üzere eve gelecek sivil polise vermesini istedi.  Korkan ve paniğe kapılan kadın eve gelen şâhısa 6 bin lira nakit 350 bin lira ziynet eşyasını teslim etti. Daha sonra şahıslara ulaşamayan ve durumu yakınlarına anlatan yaşlı kadın, dolandırıldığını anlayarak polise şikâyette bulundu.

ANNE VE KIZI DOLANDIRDILAR

İkinci olay ise İzmit İlçesi Körfez Mahallesinde meydana geldi. İddialara göre R.M(43) isimli kadını arayarak kendilerini istihbaratçı olarak tanıtan ve isimlerinin terör olaylarına karıştığını ileri süren şahıslar,    telefonla talimatlar vererek R.M isimli kadını evden uzaklaştırdı. Ardından 16 yaşında olan ve evde bulunan kızı İ.M’yide aradılar. Anne ile kızı telekonferans ile konuşturup evde bulunan para ve ziynet eşyasını eve gelecek görevliye vermesini istediler. Evde bulunan İ.M isimli genç kız eve gelen sahte görevliye evlerinde bulunan 50 bin lira 5 bin dolar parayı teslim etti.   Daha sonra şahıslara ulaşamayan R.M dolandırıldığını anlayarak polise şikâyette bulundu.

BİN 500 KAMERA İZLENDİ

Gelen şikâyetler üzerine Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri olaylar ile ilgili soruşturma başlattı. Şahısların evlerine yakın bölgede bulunan MOBESE ile güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Yaklaşık bin 500 kamera görüntüsü izlenerek şahısların eşkal ve kimlikleri tespit edildi.  30 Ekim günü sabah saatlerinde olayla ilgili şüpheli oldukları tespit edilen İ.Ç(26)  Tekirdağ Ergene ilçesinde, A.D(17)  ise İstanbul Bahçelievlerde yakalanarak gözaltına alındı.

1 FİRARİ ARANIYOR

Gözaltına alınan ve her ikiside benzer suçlardan sabıkalı olan şüphelilerin, sorgularında suçlarını itiraf ettikleri öğrenilirken, 19 Eylül 2019 günü İzmir Seferihisar’da ikamet eden Ö.Ö (59) isimli şahısı da arayarak adının FETÖ soruşturmalarına karıştığını söyleyerek 25 bin Euro parasını aldıklarını da itiraf ettikleri öğrenildi. Şüphelilerden A.D isimli şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından, İ.Ç ise Asayiş Ekipleir tarafından Gölcük Adliyesines sevk edildi.  Hala olayla ilgili firari bir şahıs ise aranıyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

33 − 23 =