Ercan Gülsuyu birinci dönemi değerlendirdi

Eğitim ve öğretimi değerlendiren Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu; “Eğitim ve Öğretim birbirinden ayrılamaz bir bütündür” dedi.

“Biz buna hayat başarısı diyoruz”

Birinci eğitim ve öğretim yılının bitmesinin ardından Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu: “Bir öğrencinin akademik başarısı sınıf geçmesi ne denli önemli ise, doğru, dürüst, saygılı, insani ve toplumsal değerleri içselleştirilmiş, vatana ve millete hayırlı birey olması da bir o kadar önemlidir. Sadece sayısal değerlerin önemsendiği akademik başarıya odaklı bir okul ortamı, hayalini kurduğumuz bir ortam değildir. Hedefimiz insan olabilme onuruna ve gururuna sahip aynı zamanda kritik ve analitik düşünebilen, çalışkan olmayı meziyet sayan başarılı insanlar yetiştirebilmektir. Biz buna hayat başarısı diyoruz.”

“Öğretmenlerimize ve çocukların üzerine titreyen velilerimize teşekkür ediyoruz”

“Gölcük Akademik Başarı, ilçemizin ortak sınavlarında son yıllarda aldığı sonuçlara göre genel bir akademik başarı değerlendirmesini yaparsak, ilçemizin hem il hem Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu görmekteyiz. Bizleri gururlandıran ve onurlandıran bu başarı tablosunun tesadüf olmadığını kolektif bir çalışmanın, bir sinerjinin ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Görünen kahramanların yanında görünmeyen kahramanları da barındıran başarımızın baş aktörleri öğrencilerimize, yönetimlerimize, öğretmenlerimize ve çocukların üzerinden titreyen velilerimize teşekkür ediyoruz.”

“Bu çalışmaların her biri yoğun bir mesai ve gayret gerekmektedir”

“İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızın da katkısıyla kendi kurumsal bünyemizde yapmış olduğumuz projeler yanında Gölcük Belediyesiyle yaptığımız Gölcükte öğrenci olmak projesini ilk sırada sayabiliriz. Uzu süredir devam eden bu proje içerisinde birçok alt başlığı barındırmaktadır. Okuryazar buluşması hızlı okuma ve anlama kursu, kariyer günleri, kültürel geziler, Üniversite gezileri, geleneksel çocuk oyunları, canlı resim çalışması, dil panayırı, sportif faaliyetler ve benzeri pek çok alt başlıkta belediyemizle birlikte etkin bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmaların her biri yoğun bir mesai ve gayret gerekmektedir.”

“Değerlendirmekte olduğumuz okulların sadece öğretimden ibaret olmadığını savunmaktayız”

“Daha önce belirttiğim gibi bizler eğitimin çift kanatlı bir kuş olarak değerlendirmekte olduğumuz okulların sadece öğretimden ibaret olmadığını savunmaktayız. Çocuklarımızın iyi öğretim almalarının yanı sıra sosyal ve spor aktivitelerde görev alabilen, kendine güvenen, karar verebilen, değerlerine bağlı bireyler haline gelebilmelerini amaçlamaktayız. Bunun için okulların aynı zamanda bir eğitim yuvası olduğunu altını çizen projelerde farklı kurumlarla işbirliği içerisinde olmayı hedeflemekteyiz. Müdürlüğümüz eğitim ve öğretimi bir bütün olduğunu düşünmekte olup birini diğerine feda edecek bir anlayışa sahip değildir.”

“Yaşama kültürü ve kardeşlik konusu tüm okullarımızda işlendi”

“Hedeflerimize doğru yol alırken Gölcük Müftülüğü ile ilahiyat fakültesi iş birliğinde son yıllarda yürütmekte olduğumuz başka bir projemiz olan Değerler Eğitimi Projesi başlığı altında okullarımızda çeşitli faaliyetleri sürdürmekteyiz. Değerler eğitimi ise bizi biz yapan değerlerimizdir. Bu denli farklı coğrafyaya sahip, bu denli farklı kültürel etnik insan rengini içinde barındıran bu toprakların insanların biri birine kardeşlik duygusu ile bağlayan şey, hiç şüphesiz mayasında hoş görü ve karşılıksız sevginin olduğu değerlerdir. Geçen yıl birinci dönem vatan sevgisi ve fedakarlık, konusunu ele aldığımız faaliyetler kapsamında ikinci dönem ise birinci dönem çalışmalarımızı da destekleyen birlikte yaşama kültürü ve kardeşlik konusu tüm okullarımızda işlendi.”

“Değerler Eğitimi çalışmalarımız kapsamında birçok konferanslar verildi”

“Okullarımız yeri geldi, Doğudaki asker ağabeylerine mektuplar ve hediyeler gönderdi. Yeri geldi engelli bir kardeşine akülü sandalye aldı. Bazen Suriye ve Halep’e Tırlar kaldırdı. Bazen de içimizdeki Macir kardeşlerine erzak yardımı yaptı. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm okullarımıza bir kez daha sizin aracılığınızla teşekkür ediyoruz. Bu başarı onlarındır. Değerler Eğitimi proje çalışmalarının ikinci kısmı Gölcük Belediyesi ile Gölcük Vizyon 2023 projesi adı altında yürüttüğümüz ve içerisinde Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin de olduğu çalışmalardır.  Burada İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri öğretmen, öğrenci ve velilerimizle çok farklı konularda konferanslar verdiler.”

“Gölcük ilçemizin idari erkanı ziyaret etme faaliyetlerini de planlanmış bulunmaktayız”

“Bu kapsamda geçen sene yapılan alışmalara örnek teşkil eden Ayak İzi seçmen gerektiğinde önce namaz ve tekne orucu gibi çalışmalara ilave olarak bu dönemin başlangıcında Ahilik haftası, dayanışma işbirliği ve yardımseverlik temalarına vurgu yapan, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi bir araya getiren Pazar etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Değerlerine bağlı Gölcük halkının, veli ve öğrencilerimize neşeli dakikalar yaratan bu etkinlik çocuklarımızın tebessümle hatırlayacağı hoş bir anı olarak daima hatırlanacaktır. Yine Değerler Eğitimi Projemiz altında Değerler Eğitimi komisyonumuzun bu yılın ilk dönemi için belirlediği selamlaşma teması kapsamında okullarımızın yaptığı münferit etkinliklere ek olarak önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin Gölcük ilçemizin idari erkanı ziyaret etme faaliyetlerini de planlanmış bulunmaktayız.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

11 − 5 =