RAHVAN AT YARIŞI GÖLCÜK KOŞUSU

Gölcük Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliği İle düzenlenen Geleneksel Altın Kemerli Rahvan At Yarışları Gölcük koşusu dün yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

Yarışlara Bolu, Eskişehir, Ankara, İzmir, Ödemiş, Turgutlu, Kütahya, Sapanca, Nazilli, Bursa, Konya, Afyon, Gölcük, Değirmendere bölgelerinden at yarış sahipleri iştirak etti.

Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları Değirmendere Koşusu, Gölcük Saraylı 17 Ağustos Mezarlığı yanındaki Rahvan At Bakım Ve Konaklama Tesisi Koşu pistinde yapıldı. 12 kategoride yapılan yarışlara Toplam 97 at katıldı.

 

Yarışları izlemek üzere, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, ilçe halkı ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.

 

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, at sahiplerinin ve atların rahatlığı için yapılan Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi de katılımcılara tam hizmet vererek yarışlara en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sağladı. Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal Atlar, Taze Beşli, Köylü Dörtnal, Deste olmak üzere 10 dalda yapıldı.

 

Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen vatandaşlar ve yarışçılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Ellibeş,’ Yarışlara ilgi her geçen sene daha da artıyor. Gösterilen ilgi nedeniyle bizler de bu heyecana ortak olmak ve destek vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Güzel vatanımın her bir yöresinden gelip bu yarışlara iştirak eden tüm yarış severlere teşekkürlerimi arz ediyorum.’ dedi.

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Geleneksel Rahvan At Yarışları’na yurdun dört bir tarafından gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm yarış severlere teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

Nefes kesen yarışmalar sonunda dereceye giren atlar;

 

BAŞATLAR

1.Ayvaz Çamdeviren

2.Yahya Polat

3.Ercan Şen

 

BAŞALTI ATLAR

1.Hafız Şen

2.Şeref Alpata

3.Alpaslan Artuk

 

BÜYÜKORTA ATLAR

1.Mehmet Çavuşoğlu

2.Refik Öz

 

KÜÇÜKORTA ATLAR

1.Şahap Gürson

2.Canbaz Bedri

3.Burhan Ceren

 

4’LÜ TAYLAR

1.Selim İleri

2.Ahmet Alan

3.Mahmut Genellioğlu

 

3’LÜ TAYLAR

1.Şeref Ünlü

2.Seyhan Şen

3.Mehdi Güzel

 

İTHAL ATLAR A

1.Abdurrahim Boranak

2.Tevfik Mızrak

 

2’Lİ TAYLAR

1.İlyas Demir

2.Murat Bayrak

3.Ahmet Alan

 

İTHAL ATLAR B

1.Ali Boranak

 

TAZE BEŞLİ

1.İsmet Yıldırım

2.Vedat Yaman

3.Recep Şimşir

 

KÖYLÜ DÖRTNAL

1.Engin Kesdoğan

2.Engin Kesdoğan

3.Cengiz Tunç

 

DESTE

1.Hallil İbrahim

2.Ahmet Altun

3.Seyhan Şen

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

77 − = 75