Protokolü buluşturan açılış

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi ve Savunma Teknolojileri Mühendislik (STM) ve Ticaret AŞ’nin yaptırdığı, Şehit Kamuran Ablak Ortaokulu’nda bulunan özel eğitim sınıfının ve aynı okulda yine şehidimizin adının verildiği kütüphanenin açılışı, bugün protokolün katılımı ile gerçekleştirildi.

Şehit Kamuran Ablak Ortaokulu’nda, Türk Kızılayı Gölcük Şubesi ve Savunma Teknolojileri Mühendislik (STM) ve Ticaret AŞ’nin yaptırdığı özel eğitim sınıfı ile aynı okulda, şehidimizin adının verildiği kütüphanenin açılışı, bugün protokolün katılımı ile gerçekleştirildi.

Programa, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, STM Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Yavuz Güvenlioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, Şehit Kamuran Ablak’ın ailesi ve akrabaları, Okul Müdürü Yakup Alptekin, öğretmenler ve Türk Kızılayı gönüllüleri katılım gösterdi.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SINIF AÇILDI

Gerçekleştirilen programda ilk olarak sözü alan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, “İçinde bulunduğumuz kurumda özel eğitim, özel gereksinimli öğrencilerimiz için STM koordinesinde ve Kızılay işbirliğinde yapılan özel eğitim sınıfımızın açılışını yapacağız. Bu sınıflarımızı oldukça önemsiyoruz. İki özel eğitim okulumuz var. Bu okullarımız da bölgemizdeki üç ilçemize hizmet veriyor. Bundan dolayı özel eğitim sınıflarımızın kendi içerisinde, daha hafif seviyede olan ve kendi kişisel ihtiyaçlarını giderme noktasında biraz daha rahat olan öğrencilerimize hizmet vermesinden dolayı okullarımızda bu sınıfların olması için gayret sarf ediyoruz. Kızılay ve STM işbirliğinde yapılan bu güzel sınıfı gezeceğiz. Katılımlarınızdan ötürü hepinize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

BARIŞ “DURMAK YOK, YOLA DEVAM EDİYORUZ”

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, “Bu sınıfın Gölcük’e tercih edilmesi için genel merkez nezdinde bizi aradılar. Bir okulla bu sınıf için görüşmemizi istediler. Bizlere de yaptığımız görüşmelerde bu okulu söylediler. Genel merkezimiz de bunu uygun gördü. Sayın Gölcük Belediye Başkanımızın şahsının ve kurumunun katkıları, STM’nin katkısı ile bu sınıfı bu hale getirdik. Durmak yok, dola devam diyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

STM AİLESİ OLARAK GURUR DUYUYORUZ

STM Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Yavuz Güvenlioğlu, “Ben bundan önce Kızılay’da Genel Müdür Yardımcılığı yaptım. Kızılay’da profesyonel olarak çalışmanın yanı sıra gönüllü çalışmak gibi çok güzel, insanın yüreğine dokunan, insanın yüreğine dokunan güzel bir kurum. Bir Kızılay’lı olmaktan gurur duyuyorum. STM ailesi olarak yakın zamanda kaybetmiş olduğumuz merhum Tuğamiral Mazlum Savaş Onur adına yapılan sınıfımızın açılışında burada olmaktan STM ailesi olarak gurur duyuyoruz. Paşamız bizim adımıza çok kıymetli bir insandı. Ülkemiz adına çok değerli katkıları olan bir insandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çok önemli görevler yapmış, Gölcük Tersane Komutanlığı yaptı ve depremi de burada yaşadı. Tersanemizin yeniden yapılanmasında ciddi emek sarf etmiş bir insan. TSK’ya kattığı değerler bizim adımıza saymakla bitmez. Deniz projelerinde STM gerçekten çok ileri alanda işler yapabilen bir şirket. Bunun en güzel örnekleri de Türkiye için gurur verici, yakıt ikmal gemisi ile alakalı olarak Pakistan’a Türkiye’nin tek kalemde en büyük ihracatını yapabilen bir şirket haline dönüştürdü. Kendisinin anısına yapılan bu sınıfta öğretmen ve öğrencilerimiz, buradan en iyi şekilde faydalanır. Türk Kızılayı’mız da var olsun, bu tip çalışmalarda köprü oluyor. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

SINIFIMIZ VE KÜTÜPHANEMİZ HAYIRLI OLSUN

Burada olmaktan mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Öncelikle burada Türkiye’nin geleceği açısından en önemli husus olan eğitimle ilgili bir faaliyetin gerçekleştirilmesi nedeniyle burada olmaktan mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Emeği geçen STM’ye, bu işler yapılırken Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibatı sağlayan Türk Kızılayı Gölcük Şubesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Gölcük için çok önemli bir isimdir rahmetli Tuğamiral Mazlum Savaş Onur. Ben kendisini rahmetle anmak istiyorum. Bugün Türkiye’nin denizcilik alanındaki önemli hamlelerini başlatan MİLGEM projesinde çok büyük emekleri var. Deprem sonrasında Gölcük Tersanesi’nin Gölcük’te kalmasında büyük emekleri var. Ben bu arada konuklarımıza şunun müjdesini vermek istiyorum: Rahmetli amiralimizin adını ilçemizde yaşatmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bir talepte bulunduk. Yüzbaşılar köprülü kavşağının üzerindeki bir caddeye rahmetli amiralimizin adı verilecek. En kısa zaman içerisinde bu kararın çıkacağını müjdelemek istiyorum. Şehitlerimizden biri Kamuran Ablak. Kendisini rahmetle anıyorum. Ablak’ın isminin yaşatılması için üstgeçidimize şehidimizin adını vermiştik. Şu an içinde bulunduğumuz okula da şehidimizin adı verildi. Bu sınıfın da özellikle Gölcük’e ve bu okula tercih edilmesi bizi mutlu ediyor. İlaveten kütüphanenin de yapılması çok memnuniyet verici. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sınıfımız ve kütüphanemiz hayırlı olsun” dedi.

“ÖZEL EĞİTİM SINIFININ AÇILMASININ ÖNEMLİ ANLAMI VAR”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Böyle arada güzel programlarla da moral ve motivasyonumuzu yüksekte tutma gayreti içerisinde oluyoruz. Bu özel eğitim sınıfının açılmasının birkaç noktada önemli anlamı var. Geçen yıl 28 Ekim akşamı şahadet mertebesine ulaşan Kamuran Ablak kardeşimizin isminin yaşatıldığı bir okulda bunun yapılması ayrı bir mana ifade ediyor. Aynı zamanda TSK’nın yetiştirmiş olduğu önemli komutanlardan birinin buraya isminin verilmesi, ayrıca manidar. Çünkü Gölcük demek, donanma demektir. Kızılayımız, gönüllülük esasına dayanarak çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bu kurumumuzun buraya aracılık etmesi de bizi ayrıca mutlu ediyor. Gönüllülerimiz, pandemi sürecinde de önemli çalışmalar yapıyorlar. Asli görevlerinin yanında inanılmaz gayretli çalışmalar yürüttüler. Hala filyasyon ekiplerimizde, vefa sosyal destek grubunda çok aktif bir şekilde çalışıyorlar. Sosyal sorumluluk projelerine aracılık etmeleri, ziyadesiyle bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Saygıdeğer Belediye Başkanımızın nezdinde yerel yönetimimiz, eğitim konusunda hakikaten ilçemizde önemli çalışmalara imza atmıştır. Kendilerini de bu anlamda tebrik ediyoruz. Sürekli işbirliği içerisinde, okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması, giderilmesi, burada okuyan öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almaları konusunda üst seviyede gayret ve çaba sarf etmişlerdir. Kendilerini ayrıca kutluyorum” dedi.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Kaymakam Karabulut, “Sosyal devlet olmanın en önemli unsurlarından biri de bireyler arasında eşitliğin sağlanması ve devletin bu konuda aktif rol alması gelir. Yakın zamana kadar gerek zihinsel engelli vatandaşlarımız gerekse de fiziksel engelli vatandaşlarımız çok sıkıntılı bir yaşam yürütmekteydiler. Aileler çocuklarını sanki çocukların kabahatiymiş gibi çocukları toplumdan dışlarlardı. Evde kapalı mekanlarda kalırlardı. Bırakın eğitim almayı, dışarı bile çıkamazlardı. Devletimizin 15 – 20 yıldır geliştirdiği proje ve atılımlarla bu gençlerimiz, bir insan olduklarını ve en temel insan haklarından biri olan eğitim hakkını almaları yönünde çok ciddi gelişmeler ve atılımlar, devletimizin ailelerimize sağladığı çok ciddi katkılardı. Bu katkı ile gençlerimizin ihtiyaçları gideriliyor. Burada devlet millet el ele kampanyasının en güzel örneğini gördük. Ben tekrar bu sınıfın açılmasında gayret sarf eden, desteklerini esirgemeyen başta STM yetkililerimize, Kızılay yönetimimize, belediye başkanımıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

PROTOKOL  AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların ardından STM Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Yavuz Güvenlioğlu ve Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış’a, Kaymakam Karabulut hediyelerini verdi. Özel eğitim sınıfının kurdelesinin kesilmesi ve sınıfın açılmasının ardından okulun ikinci katında, Şehit Kamuran Ablak Kütüphanesi de kurdelesi kesilerek açıldı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

87 − = 80