Polisi yaralayan hırsızlar yakalandı

Kartepe’de bir marketi soyan, daha sonra kaçarken trafik polisine çarparak yaralanmasına neden olan hırsızlık çetesi çökertildi

Kartepe Maşukiye’de bulunan bir market, 23 Temmuz gecesi içeri giren soyguncular tarafından soyuldu. İçeride bulunan 40 bin liralık malzeme ile bir miktar para çalındı. 24 Temmuz’da ise Sarımeşe mevkiinde bir markette meydana gelen hırsızlık olayı teşebbüste kaldı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro ekiplerinin çalışmaları devam ederken, şahısların olay esnasında kullandıkları araç tespit edildi.

Aracın 25 Temmuz günü aynı bölgede olduğunun tespit edilmesi üzerine, polis ekipleri harekete geçti. Kartepe’de Özdilek AVM mevkiinde bulunan uygulama noktasında araç durdurulmak istendi. Ancak araç durmayıp bir trafik polisine çarptıktan sonra olay yerinden kaçtı. Olayda köprücük kemiği kırılan polis memuru tedavi altına alınırken, polis şahısları tespit ederek yakalamak amacıyla geniş çaplı soruşturma başlattı.

Polis ekiplerinin 2 aylık teknik ve fiziki takibi sonucu olaya karışan şahısların 18 ayrı suç kaydı bulunan ve çetenin lideri olduğu ileri sürülen S.O. (31), 49 ayrı suç kaydı, 14 aranması ve 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Ç. (25), 20 ayrı suç kaydı bulunan O.A. (30) ve 8 adet suç kaydı bulunan M.D. (33) olduğu tespit edildi.

Şahısların olay sonrası yakalanmamak için dağıldıklarını tespit eden ekipler, şüphelilerin adreslerini belirledi. M.D Gebze ilçesinde, E.Ç. Sakarya’nın Kocaali ilçesinde, S.O. Giresun’un Espiye ilçesinde, O.A. ise İstanbul’un Tuzla ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan şüpheliler bugün Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 6 =