PAZARDA FİYATLAR GİT GİDE DÜŞÜYOR

 

 

 

Sebze ve meyvede ki yüksek fiyatlar yavaş yavaş düşmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda 6 liraya kadar yükselen patatesin kilo fiyatı 2 liraya kadar düştü.

 

 

 

 

Geçtiğimiz haftalarda pazarda ki yüksek fiyatlar vatandaşlar için cep yakar hale gelmişti.  Yüksek fiyatlara yapılan müdanelerin ardından sebze ve meyve fiyatlarında gözle görülür bir düşüş yaşandı. 7 liraya kadar yükselen patates ve soğan satışları halk pazarlarında 2 liraya kadar düştü.  Patates- soğan fiyatlarının yanı sıra domates 1.5, kıvırcık 2.5,  şeftali 2.5 , üzüm 3.5, bamya 6,  havuç 4,  fasulye ise 6 liradan satışa sunuldu. Yaz aylarının vazgeçilmesi kavun’un tane fiyatı 5, mısır tane fiyatı ise 1 liradan alıcı buldu.

PAZAR GENELİNDE FİYATLAR DÜŞTÜ

Geçtiğimiz haftalara oranla düşüşe geçen fiyatlar vatandaşta ve esnafta olumlu bir hava yaratırken halk pazarlarında hareketlilikte arttı. Fiyatların birkaç hafta içerisinde düşmesini değerlendiren Pazar esnaflarından Şehmuz Helvacıoğlu “ Fiyatlar geçtiğimiz haftalara oranla düşüşe geçti.  Sadece patates- soğanda değil pazar genelinde bir düşüş oldu. Fiyatlarda ki düşüşün başlıca nedenleri mevsimin iyi gidiyor olması ve aynı zamanda siyasi ortam” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =