ÖZÜPAK’TAN AÇIKLAMA!

Özüpak’tan, 1 Mayıs sonrası ilk açıklama!

EYT’den 1 Mayıs görüntüler… Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, 1 Mayıs çağrısına uyarak tüm Türkiye’de alanlara inen EYT’lilere teşekkür etti, “Varız, biriz, birlikteyiz, her yerdeyiz” dedi

 

Emeklilikte yaşa takılarak yıllarca mağduriyet yaşayan ancak siyasilerin vaatleri nedeniyle sessiz, örgütsüz bir şekilde bu mağduriyetin giderilmesini bekleyen milyonlar, 2015 yılında Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında toplanmış ve sonrasında temsilcilikler açarak mücadelesini hızla büyütmüştü. 31 Mart yerel seçimleri sürecinde bu mücadele tarihe geçecek bir safhaya ulaştı, tüm Türkiye’ye örnek oldu. Genel Başkan Gönül Boran Özüpak önderliğinde pek çok ilde toplantılar yaptılar, muhalefeti harekete geçirdiler, TBMM’de kanun teklifi ve önergeler ile gündem oldular ve seçim öncesi 2 milyona yakın insanı İstanbul Maltepe’de toplayarak tarihe geçtiler. Tarihe geçtiler çünkü yaptıkları mitinge izin 3 gün önce anca çıkabildi. Ve EYT, tüm bunları dikkate almayan hükümeti, sandıkta çok ciddi şekilde uyardı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Bolu gibi illerin Cumhur ittifakı tarafından kaybedilmesine sebep oldu.

Seçimden sonra bir durulma dönemi geçiren, umutsuzluğa düşen EYT’liler, EYT SYDD’nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği Bolu kampında mücadelesinin kapsamının genişletilmesi, federasyon olma kararıyla tekrar hareketlendi. Ve bu hareketlilik hükümeti de harekete geçirdi. Seçim sürecinde dahi EYT’yi dikkate almayan AKP, Kızılcahamam kampında seçimin kaybedilmesindeki ikinci etken olarak EYT’yi masaya yatırdı. Bu EYT’nin umutlarını daha da artırdı, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da onlar için daha coşkulu kıldı. Kızılcahamam olayını 1 Mayıs’ta duyan EYT’liler, sosyal medyadaki aktif mücadelesine de alanlara da geri döndü. EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın 1 Mayıs’ta tüm illerdeki yasal miting alanlarında yer alma çağrısı, EYT’lilerce dikkate alındı ve yıllardır adı sanı bu denli duyulmayan ancak son yıllarda EYT SYDD ile birlikte sıkça konuşulan EYT, 1 Mayıs’a da damgasını vurmayı başardı. İstanbul’da EYT vardı, Ankara’da, Antalya’da, Mersin’de, Kocaeli’de, her ilde, her yerde EYT tişörtleri, pankartları ile EYT’liler 1 Mayıs’a coşku kattı.

HER YERDEYİZ İstanbul’da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarında da önemli gelişmeler yaşandı dün. Genel Başkan Gönül Boran Özüpak’ın eşi Alper Özüpak, EYT SYDD yönetimi ve İstanbul’daki EYT’lilerle birlikte katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında EYT, bayramın ilgi odağı oldu. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kutlamalardaydı ve ayak üzeri Özüpak ile görüştü, kendilerini ziyarete geleceğini ve desteğini açıklayacağını belirtti. Bu da EYT’nin gücünü ortaya koyan başka bir gelişme idi. Ve 1 Mayıs’ta yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, kısa bir açıklama yayımlayarak EYT’lilere ve mücadelelerine destek verenlere teşekkür etti. Özüpak, yönetimi adına yaptığı açıklamada, “Varız, biriz, birlikteyiz ve her yerdeyiz. 1 Mayıs Emekçi Dayanışma Bayramımız kutlu olsun. Haklıyız ve haklılığımızla tüm Türkiye’de Son Güncelleme: 02.05.2019 10:51 alanlarda yerlerini alan kaderdaşlarımızla omuz omuza mücadelemize destek verenlere teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

ADALETSİZLİĞE ‘HAYIR’ DEDİK Bir teşekkür mesajı da Özüpak’ın bu mücadelede en büyük destekçisi ve kendisi gibi EYT mağduru olan eşi Alper Özüpak’tan geldi. Alper Özüpak, “1 Mayıs kutlamalarında EYT SYD Derneğinin temsilcilikleri bütün Türkiye’de yoğun katılım sağlayarak alanlara çıktı. Yerel basın ve genel basının yine dikkatini çeken EYT, her zamanki gibi adaletsizliğe ‘HAYIR’ dedi. EYT’yi alanlarda yalnız bırakmayan hak mağdurları, sağ olun, var olun. Biz birlik olursak bu hak gaspını bitireceğiz. Yaşasın EYT kardeşliğimiz. Haklıyız ve EYT kazanacak” ifadelerini kullandı. EYT, NE İÇİN MÜCADELE EDİYOR? Hükümetin seçim sonuçlarında EYT’nin etkisini görmesi, sandıkta verilen mesajın yerine ulaştığını göstermesi noktasında önemli. Bu da EYT’lileri umutlandıracak bir gelişme. EYT, sadece emekli olmak istemiyor. Aylık bağlama oranı (ABO) düzenlemesi de istiyor, staj mağdurlarının sorunlarının çözümünü ve kıdem tazminatına dokunulmamasını da savunuyor. EYT’nin kapsamı geniş mücadelesi, sonuca doğru gidiyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 7 = 2