O UZMANLAR, BAŞARI HİKAYESİ YAZIYOR

O UZMANLAR, BAŞARI HİKAYESİ YAZIYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bünyesinde Halıdere Fizik Tedavi Merkezinden sonra Gölcük Semt Polikliniğinin de, hizmete girmesi ile Gölcük Semt polikliniği, Fizik Tedavi Merkezi Hizmeti vermeye başladı.

Gölcük’lüler aldıkları fizik tedavi hizmetinden son derece memnun, Semt polikliniğine tedavi için giden hastalar, tedavi süreleri içerisinde aldıkları hizmetten, ilgi ve alakadan son derece memnunlar. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bünyesinde Gölcük Semt Polikliğinde,  fizyoterapist Gamze Sağlı Diren ve Masör Fahri Şen tarafından gerçekleştiriliyor.

Fizyoterapist Gamze Sağlı Diren, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon’un ne olduğu hakkında bilgi verdiler; “Merkezimizde ki tedavide amaç, farklı hastalıklar ve yaralanmalar sonucu meydana gelen bozukluğun ve hastanın yaşam kalitesinin düşmesine sebep olan durumun ortadan kaldırılması, bağımsız hareket potansiyelinin artırılması, var olan ağrı ve yakınmaların giderilmesidir. Ayrıca spor aktiviteleri sırasında meydana gelen, incinme ve yaralanmalardan sonra hastalarda oluşan hareket kısıtlılığının giderilmesi için de modern rehabilitasyon tekniklerini gelen hastalarımıza uyguluyoruz, fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanın sosyal hayatına etkin bir şekilde geri dönmesi için çalışan tıp bilimidir.  Yatan ya da ayaktan gelen hastaya özel durumu göz önünde bulundurularak en uygun tedavi seçeneği uygulanır. Kalıcı ve hareket kısıtlılığı yaratan hasarlanmalara bağlı olarak gelişen fonksiyon kapasitesinin belirlenmesi ve giderilmesi için termoterapi olarak tanımlanan ısı uygulamaları, kriyoterapi yani soğuk uygulamaları, su ile tedavi, elektrik akımları ile tedavi, fototerapi, mekanoterapi ve ilaçla tedavi gibi pek çok yöntem ve teknolojik gereç kullanılır. Kas ve iskelet sistemi hastalıklarının yanı sıra, ortopedik girişimler sonrası uygulanan ortopedik rehabilitasyon, inme sonrası gelişen hareket bozuklukları, yüz felci, sinir hasarlanmaları sonrasında nörolojik rehabilitasyon, doğum sırasında gelişen rahatsızlıklar için pediatrik rehabilitasyon uygulanır. Sinir kesisi, kırık ve benzeri problemler için yapılan el cerrahisi sonrası rehabilitasyon ile yanıklara bağlı olarak gelişen hareket bozukluklarının rehabilitasyonu da gerçekleştirilir” dedi.

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

40 − = 32