O toplantıda Büyükakın’a önemli görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirlerin sorunlarının yakından takip edilmesi, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için koordinasyonun sağlanması için kurduğu 8 kişilik komisyona Tahir Büyükakın’ı da önerdi.

Önemli toplantıda Tahir Büyükakın’a önemli görev. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirlerin sorunlarının yakından takip edilmesi, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için koordinasyonun sağlanması için kurduğu 8 kişilik komisyona Tahir Büyükakın’ı da önerdi. Cumhurbaşkanı Yarımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki komisyonda CHP’li İstanbul, Ankara ve İzmir’in büyükşehir belediye başkanları da yer alıyor.

BEŞER DAKİKA SÖZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir araya geldi. Çok nezih bir ortamda geçen toplantıda söz almak isteyen başkanlara 5’er dakika söz verildi. Belediye başkanlarının anlattığı konulara da bakanlar cevap verdi.

KOMİSYON KURULDU

Olumlu geçen toplantıda sorunların çözümü için bir komisyon kurulması da kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında aralarında CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de yer aldığı bir komisyon kuruldu.

ERDOĞAN ÖNERDİ

Komisyonda yer alan isimler arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da var. Ayrıca komisyonda 6 bakan da yer alacak. Komisyonda yer alacak isimleri bizzat Erdoğan’ın önerdiği öğrenildi.

HIZLI KARARLAR ALINACAK

Komisyon, Büyükşehirlerle ilgili Meclis’te alınması gereken kararlar varsa bu kararların hızlı bir şekilde alınması için Meclis’e hızlı bir şekilde yetiştirilmesi, Cumhurbaşkanlığı normunda çalışmanın hızlandırılması ve kararların hızlı alınmasını sağlayacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 42 = 51