O OKUL YIKILIYOR

Gölcük İhsaniye Fidanlık İlköğretim Okulu hakkında yıkım kararı alındı. Kocaeli’nin en çok okunan haber sitelerinden olan bir gazetede; Velilerin Okul müdürü Ertuğrul Baş’ın çaresiz bir şekilde gözyaşı döktüğünü ve bu duruma bir çözüm bulmak için uğraştığını belirtirken, durumu bu hale getirip kaosa sokan Gölcük İlçe Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert’ten bir destek göremediklerini ifade eden velilerin açıklamaları ve iddiaları üzerine

Gölcük İlçe Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert’ti aradık ve sorduk.

Mert; “Ülkemiz deprem kuşağı üzerinde bulunan bir coğrafyada yer almaktadır. Deprem gibi doğa olaylarını önlemek imkânsız olabilir ancak doğal afetlere karşı gerekli önlemleri almanın yaşanılabilecek olumsuzlukları en aza indirgeyeceği herkesin malumudur.

Bu bağlamda eğitim yuvalarında çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlarken onlara en güvenli ve sağlıklı eğitim ortamlarını sağlamak hepimizin öncelikli görevidir.

“2 AY ÖNCE MUHTARLAR TOPLANTISINDA SÖYLEDİK”

Bu karar bugün açıklanmış bir karar değildir. 2 ay önce muhtarlar toplantısında da söyledik okulumuzun yıkılacağını ve raporun hazırlandığını o toplantıda açıklamıştık.  Bu planlama ve tedbirler ile ilgili olarak okul müdürümüz aylar öncesinden  bilgilendirilmiştir. Bu konu bugün ortaya çıkan bir durum değildir.

“İHSANİYE ÇİFTLİK İLKOKULUNDA DEVAM EDİLECEK”

Gölcük İhsaniye Fidanlık İlköğretim Okuluna devam eden öğrencilerimiz, eğitimlerini İhsaniye Çiftlik İlkokulunda almaya devam edecekler. Okulumuz eğitime hazır. Corona salgını var okul sayısı iki katına çıkacak korkusu olan velilerimiz rahat olsunlar. Gölcük İhsaniye Fidanlık İlköğretim Okulu öğrencilerimiz, İhsaniye Çiftlik İlkokulunda öğleden sonra eğitim ve öğretime devam edecekler. Diğer gurup sabahçı olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ”

Son olarak Gölcük İlçe Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert; “Öğrencilerimiz, bizim bugünümüz, yarınımız, geleceğimiz biz onlar için en iyisini ister ve en iyisini yaparız, biz öğrencilerimizi mağdur etmeyiz, onlar bizim kıymetlilerimiz” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

44 − 41 =