O OKUL ÖĞRENCİLERİNE PSİKOLOJİK DESTEK

Ulaşlı’da bulunan Gölcük Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Barbaros Zülfikaroğlu’nun 3.kattan düşerek vefat etmesi ilçemizde büyük üzüntü yaşattı. O okulda okuyan öğrenciler de büyük bir travma yaşadı. Bundan dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli psikolog ve rehber öğretmenlerden oluşan ekipler öğrenci ve öğretmenlere psikolojik destek vermek amacıyla okula geldi.

Geçtiğimiz gün Gölcük Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Barbaros Zülfikaroğlu saat 15.30 sıralarında Almanca sınavının bitiminden hemen sonra sınav kağıtlarının toplandığı sırada sınıfta 8-10 öğrenci bulunurken, 3’üncü kattaki sınıfın penceresinden aşağı düştü. Yaklaşık 11 metre yükseklikten düşen Barbaros Zülfikaroğlu, 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Barbaros Zülfikaroğlu yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÖĞRENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK

Yaşanan üzücü olayın ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli psikolog ve rehber öğretmenlerden oluşan ekipler öğrenci ve öğretmenlere psikolojik destek vermek amacıyla okula geldi. Derslerin ve sınavların durdurulduğu okulda öğretmenler derslere psikologlar eşliğinde girdi. Ayrıca, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi. Barbaros Zülfikaroğlu’nun cenazesi Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsi işleminin ardından toprağa verilmek üzere İzmir’e gönderildi. Cenaze Konak ilçesinde bulunan Murat Reis Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gaziemir Mezarlığı’nda defnedilecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + = 10