O belediyedeki KHK’lı personellere de müjde verildi!

O belediyedeki KHK’lı personellere de müjde verildi!

İki gün önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve KHK ile kadroya geçen işçilere büyük bir müjde verildi. Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve sendika yöneticilerinin girişimleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca yapılan çalışmayı, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın açıkladı. Büyükakın’ın açıklamasını İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül ve Derince Belediye Başkan adayı Zeki Aygün takip etti ve ikisi de zam sözü verdi. Dün sabah saatlerinde de Başiskele Belediye Başkan adayı Yasin Özlü sonrasında ise Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık ve son olarak Gebze Belediye Başkan adayı Zinnur Büyükgöz’den müjde geldi. Bugün ise AK Parti Dilovası Belediye Başkan adayı Hamza Şayir’den müjdeli haber geldi.

ÖNCE BÜYÜKŞEHİR Yapılan çalışmayı Başkan Karaosmanoğlu ile görüştükten sonra kamuoyuna açıklayan Tahir Büyükakın, “Yapılan çalışma kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, bağlı kuruluş ve iştiraklerinde çalışan 3015 çalışanımızın 01.03.2019 tarihinden geçerli olmak üzere 2018 ve 2019 yılları asgari ücret dikkate alınarak, günlük ücretlerine 21,16TL ücret artışı yapılmıştır. Böylece KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz her ay ilave 635 lira zamlı ücret almış olacaklar” dedi.

İLK SİBEL GÖNÜL AÇIKLADI İki gün önce sabah saatlerindeki bu gelişmenin ardından AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül’den de bu açıklamanın ardından harekete geçti. 29 Mart 2019 11:30 Sibel Gönül, göreve seçilmesi halinde ilk icraatının KHK ile kadroya geçen İzmit Belediyesi personellerine 635 TL zam yapmak olduğunu ilan etti.

ŞİMDİ DE ZEKİ AYGÜN Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy ve sendika yöneticileri, Sibel Gönül ile yapılan görüşmenin ardından AK Parti Derince Belediye Başkan adayı Zeki Aygün ile görüştü. KHK’lı personellerin sıkıntılarını Zeki Aygün’e anlatan İdris Ersoy, Derince için de zam sözü aldı. Zeki Aygün yaptığı açıklamada, “KHK ile Derince Belediyesi kadrosuna geçen personellerimiz için bende Büyükşehir’in uygun gördüğü 635 liralık zammı göreve gelmem halinde hayata geçireceğim. Bu da Derince için bir müjde olsun” ifadelerini kullandı. BAŞİSKELE Dün ise Başiskele Belediyesi personelleri zam müjdesini aldı. AK Parti Başiskele Belediye Başkan adayı Yasin Özlü, bugün Başiskele Belediyesinde taşerondan kadroya geçen KHK’lı personellerle buluştu. Özlü burada mevcut başkan Hüseyin Ayaz’ın çalışmalarına da teşekkür ederek, “Hizmet İş Sendikası Başkanımızla da görüştük. Sizlerin mağduriyetinin farkındayız. Göreve seçilmem halinde Büyükşehir’in sağladığı şartlardaki gibi 635 TL zam inşallah yapacağız” açıklamasında bulundu.

DARICA AK Parti Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık ise yaptığı açıklamada, “Belediyelerde KHK kapsamında çalışan işçi kardeşlerimizin mağduriyetini biliyoruz. İnşallah 31 Mart’tan sonra şehrimizi birlikte imar edeceğimiz belediye personelimizin sorun ve sıkıntılarını da çözüme kavuşturacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu açıklamada, ‘KHK kapsamında çalışan personelin aldığı günlük brüt ücretlerine 1 Mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2018 ve 2019 yılları asgari ücret dikkate alınarak günlük ücretlerine 21,16 TL ücret artışı yapılmıştır. Böylece KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz her ay ilave 635 lira zamlı ücret almış olacaktır’ denmiştir. İnşallah 31 Mart’ta başkan seçildiğimde bizlerde aynı zammı Darıca Belediyesi’nde KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz için hayata geçireceğiz” diye konuştu.

ERSOY VE EKİBİ GEBZE’DE Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı iİris Ersoy ve sendika yöneticileri dün Büyükşehir Belediyesindeki imza töreninin ardından Gebze’ye gitti. Burada tüm KHK’lı personeller kültür merkezine getirildi. Sendikanın girişimleriyle AK Parti Gebze Belediye Başkan adayı Zinnur Büyükgöz de KHK’lılara 635 TL zam sözü verdi. HAMZA ŞAYİR Dilovası Belediye Başkan adayı Hamza Şayir, “İnşallah 31 Mart’ta başkan seçildiğimde ilk işim Dilovası Belediyemizin DİLBEL şirketinde KHK ile kadroya alınan işçilerimizin maaşlarına 635 TL artış sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

97 − 91 =