NECMİ KANDEMİR’E BÜYÜK GURUR

 

 

 

 

 

 

Gaziler Derneği üyesi olan Kore gazisi Yaşar Kandemir’in ölümünün ardından Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Aslan, Necmi Kandemir’i dernek binasında konuk ederek babasının gazi madalyasını taktı. Kandemir bu durumdan gururlanırken, ömrümün sonuna kadar muhafaza edeceğim” dedi.

 

 

 

 

 

 

Kore gazisi Yaşar Kandemir 88 yaşında geçtiğimiz Kasım ayında vefat etti. Vefatının ardından Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Aslan, Kore Gazisinin oğlu Necmi Kandemir’dernek binasında konuk etti. Başkan Mehmet Hanefi Aslan şu açıklamayı yaptı: “Geçtiğimiz kasım ayında aramızdan ayrılan üyemiz Kore gazisi Yaşar Kandemir kardeşimizi daima hatırlamak için madalyasını oğlu Necmi Kandemir’e takmak için buraya konuk ettik. Biz gaziler aramızdan ayrılan hiçbir üyemizi unutmayız. Her zaman anıları bizimledir. Babanın gazi madalyasını oğlu Necmi Kandemir’e takıyorum” dedi.

 

“HAYATIMIN SONUNA KADAR MUHAFAZA EDECEĞİM”

Duygulandığı gözlerinden belli olan Necmi Kandemir ise yaptığı açıklamada; “Öncelikle baba dostlarıma gönülden teşekkür ederim. Kore Gazisi Astsubay Babam Yaşar Kandemir 88 yaşında geçtiğimiz Kasım ayında aramızda ayrıldı. Türk Askerin Kore Savaşı’nda gösterdiği kahramanlık nedeniyle babam savaş gazisi olduğu için Kore madalyası verildi. Babam bu madalyayı gururla taşıdı. Aynı zamanda Dedem Şükrü Kandemir İstiklal Gazisi idi. Babamın ölümünden sonra Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Aslan babamın gururla taşıdığı gazi madalyasını bana taktı. Ben bu madalyayı ömrüm sonuna kadar taşıyarak muhafaza edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2