NE DİLEK ALP, NE ERTUĞRUL AKALIN İZMİT’E YETMEDİ! İzmit Belediye Başkanına Yeterli Gelmeyenler!

NE DİLEK ALP, NE ERTUĞRUL AKALIN

İZMİT’E YETMEDİ!

İzmit Belediye Başkanına Yeterli Gelmeyenler!

2019 yılında Fatma Kaplan Hürriyet, ilçemize sayısız güzel izler bırakmış çok değerli bir ismi İzmit Belediyesi Kültür Müdürü olarak kadrosuna heyecanla dahil etmişti. Hepimiz kent adına çok sevindik. Dışarıdan izleyen bizler için, ekibi ve kendisinin hızına yetişilemeyen, kısa zamanda kente kattığı markalarla sempati toplayan Dilek Alp, Kültür Müdürlüğü görevinden Fatma Kaplan Hürriyet’in iddiasına göre “Verimlilik artsın” diye işinin başında çalışırken görevden alındı.

Şimdi “Verimlilik artsın” diye görevden alınan Dilek Alp’in geçmişine şöyle bir göz atalım derim.

Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı (1989), ABD Stratford Üniversitesi İşletme Mühendisliği – MBA (2005), ABD Santa Clara Üniversitesi Dünya Kadın Liderler Bölümü (2008), ABD Harvard Üniversitesi Lobicilik ve Strateji Bölümü (2012) ve İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümünde (2016) yıllarında bir takım eğitimler almıştır. Birleşmiş Milletlerde Kadın Kapasite Geliştirme uzmanı, Kadın İstihdam Saha Eğitimcisi, Güney Afrika Saha Sorumlusu, İlkel Kabileler Raportörü, İnsan Hakları Gözlemcisi olarak çalışmıştır. Halen gönüllü eğitmenliği devam etmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İmar Daire Başkanlığı’nda Vadiler Proje Koordinatörü, Richard Murray Architect Co.’da Mimar, ABD Beyaz Saray’da Kültürel Miras Uzmanı, Gölcük Belediyesi’nde Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde, Basın Yayın Müdürlüğü’nde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde, Kültür İşleri Müdürlüğü’nde Gölcük Sanat Galerisi Kurucu Sorumlusu, Tarihi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı Kurucu Sorumlusu, Uluslararası Şenlik ve Sempozyumlar Koordinatörü, Somut Olmayan Kültürel Miras Uzmanı, Kırsal Kadın Projeleri ve Yerel Marka Geliştirme Sorumlusu olarak çalışmıştır. Halen ulusal ve uluslararası dergilere düzenli makale yazmaktadır.

İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevinden aniden ve sessizce ayrılan Dilek Alp sosyal medya hesabından anlamlı bir mesaj yayınladı. Hepimizce bilinen sağlam, değişmez zarif kişiliği ve sınır tanımayan vizyonu ile bu kente daha çok imza atacak günleri sevinçle beklerken, bize göre çok erken ve beklenmedik bir şekilde yerel yönetimlerden ayrılışını kamuoyuna böyle anlamlı bir mesajla duyurdu…

Dilek Alp’ten mesajlı ayrılış

İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevinden aniden ayrılan Dilek Alp sosyal medya hesabından manifesto niteliğinde anlamlı bir mesaj yayınladı.

İzmit’in yakın tarihinde bizler için nadir şanslardan biri kabul edilen Dilek Alp’in mesajını harfine dokunmadan yayınlıyor, yorumu değerli siz okurlarımızın takdirine bırakıyoruz;

“Atatürk’ün izlerini doğru anlamaya çalışan Türk Kadını kimliğim ile bu coğrafya için 31 yıllık resmi hizmet dönemimi bugün, 20 Ekim 2020 tarihinde tamamlayarak daha evrensel ve özgün bir sahada çalışmalarıma devam etmeye karar verdim. Günler kısa ya da çok uzun. Nereden baktığınıza bağlı… Ama logaritmik bir ilerleyişi olduğu kesin… Bu hıza yetişmek gerek düşüncesine sahibim.

Hayat sade kelimelerle, ahlaklı ve adil yaşanırsa gerçektir düşüncesini savundum. Bilimin her noktasından faydalan ve hayatına kat diye ısrar ettim. Çok oku, bol yaz, doğru dinle, düzgün anlat istedim. Yaratıcı ol, kopyalama, kopyalanan ol diye tavsiye ettim. Fikirler açık, korkusuz ve hayat boyu duruş sağlam olmalı dedim. Tecrübe ile olgunlaşarak düşünceler büyümeli ama yolun tek olmalı, çalpara çalmamalı, saygınlığın sapmamalı diye direttim. Sadece yapabileceklerini söyle, dönemlik menfaatler seni yolundan, sevgisiz etmemeli diye salık verdim. En önemlisi kendine saygı duyan, korkacak ve hesap verecek bir vicdanın olmalı fikrine inandım…

Birlikte çalıştıklarına yol arkadaşı ol, hayat boyu kol kola yürü, senden korkmak yerine sana sarılsınlar, aynı dalga boyunda yüzdüklerine kelime oyunu oynama, “bir zahmet dengede ol, yeter” dedim. Lütfen her zaman nazik ol, karşındaki bir insan unutma diye hatırlattım.

Bu yazdığıma da “CESARET MANİFESTOSU” adını verdim. Hayatımda her adımın bir nedeni ve adı oldu. Aynı anda farklı alanlarda çalışabilme yönümü çok sevdim, bu beni hep mutlu etti. Ortaya çıkardıklarımdan, kalıcı iz bıraktıklarımdan kimler faydalanacaklar diye düşünmek çalışma prensibimdi. Devlet için 31 yıl çalışmak efsane bir tatmindi, insana ve kente dokunabilme olanağı sağlayan en muhteşem çalışma sahası. Ne mutluyum ki çorbaya benim tuzum da lezzet kattı…

1989 yılında belediyeciliğin ilk mayasını tutturan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Murat KARAYALÇIN’ın usta yöneticiliğinde, Kentsel Dönüşümün en başarılı örneği, Ankara Dikmen Vadisi projemi, Portakal Çiçeği Vadisinden kuş bakışı kente bakan bir gencin tebessümünü, 1999 Gölcük Depremi nedeniyle göreve çağrıldığım kentte, İpekyolu üzerinde Gölcük Tarihi Kervansaray’ın şahane bordo kadife koltuklarından 1700’lü yılların hayalini kurmayı, Dünyaya Açılan Kucak olarak tasarladığım Gölcük Sanat Galerisi’ndeki dinamik ruhu, bu projenin ardından bir Türk Kadını olarak “Dünya için Kadın Lider” ünvanını alışımı, her projemde koşulsuz destek aldığım UNESCO Türkiye Milli Komite Başkanım Sayın Prof. Dr. Öcal OĞUZ’u, Kent Bilimci değerli hocam Sayın Prof. Dr. Ruşen KELEŞ’i, fikirlerinden, eleştirilerinden etkilendiğim değerli Çekül Vakfı kurucusu hocam Sayın Prof. Dr. Metin SÖZEN’i, yetiştirdiğim sayısız gönüllü gençleri, Amazon kadın hareketlerini, aldığımız ödülleri, Beyaz Saray’da resmi görevle ülkemi temsil edişimi, miras bıraktığım uluslararası şenlik ve sempozyumları, fotoğraf yarışmalarını, oluşturduğumuz kent arşivlerini ve kent markalarını, BM kitaplarına konu oluşumuzu, kent dinamiğine büyük katkı sağlayan Vehbi Koç Vakfı Gölcük Sosyal Yaşam Merkezinin kurulumuna verdiğim tüm destekleri, Kültürel DNA Değişimcisi jargonuna layık olmanın verdiği egoyu, 7 ay gibi çok kısa sürede değişim rüzgarını estirdiğimiz İzmit kentine kattığımız Atatürk müzesi, kent kütüphanesi, İzmit Unutmaz markası, klasik müzik geceleri, efsane duvar boyalarımız, her detayı ile bizim olan şenliklerin ruhu, esnafın samimi işbirliği, kentin her noktasına ulaşabilme hedefi ile yapılan yüzlerce muazzam emek verilmiş kültürel etkinlikler ve 3 aylık pandemi sürecinde cesaretle atılan sessiz sedasız dev adımlar umarım bu kent için yarattığımız marka gibi gelecekte UNUTULMAZ ve miras olarak SÜRDÜRÜLÜR.

Bu vesile ile 31 yılın içinde benimle birlikte yorulmadan sorgusuz sualsiz koşan tüm yüreği temiz, nazik ve yaratıcı çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Beni bu renkli yolculukta anlayabilenlere ne mutlu, henüz anlayamamış olanlara da yolları açık olsun diyelim…

Ulusal / Uluslararası projelerime, araştırmalarıma ve eğitimlerime kendi şirketim DS Yönetim’in başında devam edeceğimi mutlulukla paylaşıyorum. Kahvem ve çayım dostlarım için her zaman hazır olacak. Yeni okyanuslarda, taze yüzlerle kaldığımız yerden görüşmek ümidiyle…”
Dilek ALP

3 DÖNEM DEĞİRMENDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI!

BAŞKAN DANIŞMANI FAKAT BAŞKAN HÜRRİYET’TEN RANDEVU ALAMADI!

Ağaçlar ahşap heykellere dönüştü onun zamanında, yemyeşil olan Değirmendere’ye insanlar başka şehirlerden özellikle gezmeye görmeğe geliyorlardı. Açık hava müzesi olan kent modernliğin adıydı. Değirmendere, Kocaeli’nin incisiydi! Bakış açısı ile örnek alınan ve kitaplara geçen yüzüydü.

Hatta insanlar Değirmendere için; “Küçük Paris” diyorlardı. Burada Ertuğrul Başkanın kültür ve sanata uzun vadeli bakış açısı en değerli etken oldu. Kenti için heyecanı hiç yitirmedi, her gün yapılanın üzerine bir yenisini ekledi.

Dün haberi gelen o istifa, iki ay önce İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ’in sosyal medyada heyecanlı duyuruları ve davetiyle bünyesinde bulunan Kültür Sanat Politikalarından Sorumlu Başkan Danışmanlığı görevine başlayan Ertuğrul Akalın istifasıydı.

Bana çok manidar geldi. İki ay önce göreve başlat, duyurularını yap, Kültür Sanat Politikalarından Sorumlu Başkan Danışmanlığı görevine getir, iddialara göre bir randevu bile alamasın ve çok dikkatle tekrar tekrar okunması gereken bir mesaj vererek iki ay sonra istifa etsin!

Öncelikle ilçemizde ve ülkemizde sorgulamasız değerli net izler bırakmış 2 önemli isime, yıllarca emek vermiş, katkı sağlamış, kente ve çalıştığı yere vizyon katmış bu donanımlı kişilere, bu emeklerine karşı yapılan bu tavır doğru mu? diye sormak ve sorgulamak geliyor içimden…

Bu kente bu kadar kısa zamanda unutulmayacak katkılar sağlayan, sessizce, şov yapmadan kendi yöntemleri ile sadece taş üstüne taş koyan Dilek Alp de, değerli başkanımız Ertuğrul Akalın da Fatma Kaplan Hürriyet’in ekibinde yer almış ve kente en fayda sağlayabilecek isimlerdi. Velhasıl, İzmit Belediyesi’nde istifalar, ayrılıklar ve hayal kırıklıkları hızla devam ediyor, izleyip görelim…

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 1 =