Mustafa Efe Saral göz yaşlarıyla toprağa verildi

14 yaşındaki Mustafa Efe Saral yakalandığı amansız hastalığına yenildi. Öğlen namazına Gölcük Teyfik Hoca camiinde kılınan namazın ardından Gölcük 17 Ağustos mezarlığına defnedildi.

Gölcük ilçesinde ikamet eden Engin ve Arzu Saral çiftinin 14 yaşındaki ortaokul 8. Sınıf öğrencisi olan oğulları Mustafa Saral,  27 Mayıs günü kendisini yorgun hissettiğini ve nefes almakta güçlük çektiğini söylemesi üzerine hastaneye götürüldü. Yapılan tetkikler sonucu lösemi hastalığı teşhisi konuldu.

İstanbul Ümraniye Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören Mustafa, sabah saatlerinde fenalaşarak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Dumlupınar Ortaokulunda 8. sınıf öğrencisi olan Mustafa Efe Saral, 2. Dönemin başından bu yana sürekli kendisini yorgun hissettiğini söylüyordu. Ailesi Mustafa’nın bu şikâyetinin gireceği LGS sınav stresinden kaynaklandığını düşünüyordu. Mustafa Efe Saral, 27 Mayıs günü eve geldiğinde ve nefes alamadığını yorgun hissettiğini söylemesi üzerine ailesi kendisini Gölcük devlet hastanesine götürdü.

Mustafa Efe Saral’ın cenazesine Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Milli Eğitim Müdürü Ercan  Gülsuyu Okul müdürleri Mustafa Efe Saral’ın sınıf arkadaşları ve çok sayıda dostları katıldılar. Mustafa Efe Saral 8. Sınıf son senesi olması ve arkadaşları gibi mezuniyet elbisesini giyemezken okul idaresi tarafından Mustafa Efe Saral’ın tabutuna mezuniyet elbisesini koydular. Baba Engin Saral ise mezuniyet elbisesini okşadı ve göz yaşlarını tutamadı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 86 = 88