Necmi Kocaman Güven Tazeledi

Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) geçtiğimiz gün 8. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye tek başkan adayı olarak katılan mevcut Başkan Necmi Kocaman, kongrede yeniden güven tazeledi.

GESOTİM’in 8. Olağan Kongresine Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Ormancıoğlu ve Şevket Kaba, ilçemizin Siyasi Parti İlçe Başkanları, Deprem Bilimcisi Ahmet Yakut, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK ve Dernek Başkanları, Kurum Müdürleri ve GESOTİM Üyeleri katılım sağladı.

Kongrenin Divan Başkanlığı’nı Lütfü Yılmaz, Katip Üyeliklerini; Belgin Rumelioğlu Abanoz, İbrahim İnanç Çakıroğlu, Çetin Balaban, Serdar Çankal ve Suat Öztürk yaptı.

Kongreye 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, selamlama konuşmasında kongrelerine katılım sağlayan başta Kaymakam Cengiz Karabulut’a, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e, Belediye Başkan Yardımcılarına, İlçemizin Siyasi Parti İlçe Başkanlarına, temsilcilerine, STK ve Dernek Başkanlarına, Muhtarlara, Kurum Müdürlerine ve tüm dostlarına teşekkür etti.

Akabinde kongrede Faaliyet ve Hesap Raporları okundu. GESOTİM üyeleri Faaliyet ve Hesap raporlarını oybirliği ile ibra etti. Daha sonra Denetim Kurulu Raporu okundu. Bu gündem maddesi de Dernek üyeleri tarafından oybirliği ile ibra edildi.

Kongrede Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu seçimine geçildi. GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman’ın yeni başkanlık döneminde yol arkadaşlığı yapacağı Yeni Yönetimi Divan Başkanı Lütfü Yılmaz tarafından okundu. GESOTİM’in kongresine tek başkan adayı olarak seçilen Necmi Kocaman yeni dönemde de tüm dernek üyelerinin oylarıyla yeniden başkan seçildi.

Başkanlık seçiminin ardından konuşma yapan Necmi Kocaman, şunları dile getirdi: ‘Bizler Kimiz… Bizler 17 Ağustos öncesi sıradan birer vatandaş konumunda iken bugün çok ama çok büyük sorumluluklar altına girmiş beklentisiz insanlığa her türlü canlıya hizmeti ön plana koyan işini seven karşılık beklemeyen sevdayla işini yapan Hızır bulan gönülleriz. Kıymetli büyüklerimiz, 17 Ağustos 1999 depreminde yaşadıklarımız bir tiyatro değildi. Hisseden ile yaşayan arasında büyük fark var. Biz bunu belleğimize kadar yaşayan bir nesiliz. Biz depremin oyun olmadığını yaşayarak çok iyi öğrendik. O günkü şartlarda maalesef ülke olarak depreme hazırlıksız bir şekilde yakalandık. Çaresizdik, hazırlıksızdık, bir çekiç bir levye bir balyozumuz dahi yoktu. Depremi sallanır durur diye biliyorduk. O günlü şartlarda Sivil Savunma ve Kızılay maalesef tabela konumundaydı. Depremin yayılımı geniş olduğundan çok zorluklar yaşadık. Merkez üssü Gölcük unutulmuş. İnsanlar çaresiz, en kazlarda 1 metre yanımızdaki insana el uzatamamanın üzüntüsünü yaşıyorduk. Annelerin ‘bir kol bir bacak bir uzvumu bulun’ feryatlarını bizzat yaşamış, çaresizlikten bir şey yapamamıştık’ dedi.

Kocaman, ‘Havanın sıcaklığı nedeniyle cenazeler kepçelerle açılan yerlere topluca kefensiz şekilde gömülüyordu. Yaralıların nerede hangi şehirde olduğu bilinemiyordu. Bir aileden biri Ankara biri Bandırma biri İstanbul’da şifa bekliyorlardı. Gölcük Kaderine terk edildi korkusuyla heyelana kapılıp, ilçemizi ter edenler oldu. İzmir Bursa tarafı gelen kepçe gıda vs. tüm yardımlar Yalova’da İstanbul’dan gelen yardımlar Gebze’de İzmit’te, Ankara istikametinden Anadolu’dan gelen yardımlar Adapazarı’nda yollar kesilmiş, depremin merkez üssü Gölcük büyük çaresizliği yaşamıştı.’

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, ‘İşte bu saydığım hatta çok daha fazlası bulunan acılardan ders ve ibret çıkararak 10 Kasım 1999’da kurulduk. 50 kişilik ekip kurduk. Esnafı, işçisi, emeklisi, memuru, mühendisi, köylüsü amatörce işe koyulduk. İlk işimiz sivil savunma eğitimlerimizi o zor şartlarda aldık. Malzemelerimizi bot yerine çizmelerimi, hilti yerine balyoz ve çekiçlerimizi bulduk buluşturduk. Çalıştık, çabaladık yurtiçi-yurtdışı eğitimlere ağırlık verdik. Bir yandan teknolojiyi takip ediyorduk, mücadelemize devam ediyorduk. O günlerde bir Vali Yardımcımız yaptığımız etkinlikte bu işlerin zor olduğunu, bir zaman içinde saman alevi gibi söneceğimizi söylese de bu sözler bizi daha da kamçıladı, hızlandırdı, inançlandırdı, yüreklendirdi. Sevdik biz bu işi sevdik, biz bu gönüllüğü eşimizi, çocuklarımızı ve aşımızı işimizi bir kenara, kıyıya koyduk, başaracağız ve yapacağız dedik. İnandık asla ve asla yılmadık.’

 

‘Gönül rahatlığı ile söylemek istiyorum. Burada bizlerin, arkadaşlarımızın çok ama çok emeği var. Bu emeği veren şahsımın ve arkadaşlarımızın emeğine saygı gösterilmesini de beklemek hakkımızdır. Kurumumuzun haklarını savunmanında hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Şu da bilinmelidir ki; biz Gesotim gönüllüleri yaptığımız bu işleri maaş, ikramiye vesaire almamaktayız. Bizim sermayemiz insandır, sermayemiz moraldir, canlıdır. Darda, sıkıntıya, üzüntüye düşmüş, bize nerede bir ihtiyaç varsa bizler orada olmaktan öte bir şey düşünmeyiz. Sadece ve sadece tek beklentimiz yaptığımız işler sonrası bizlere ‘Allah razı olsun’ denmesi, gönülden bir küçük dua bize en büyük moral ve destektir. Deprem konusu yıllardır toplum tarafından tam önemsenmemiş olsa da yıllardır biz emek veriyoruz. Bu sevdamızda bizler işimize gönüllülerimizle çok ama çok emekler verdik. Büyümeye başladık, insanların talepleri artmaya başladı. O günlerde 1-2 konteynırdan 27 konteynırımız çalışma alanımız oldu.. Sonrası çalışmalarımızı ara vermedik. Sonrası Mehmet Ellibeş başkanımızın belediye başkanlığı sonrası o dönem Milli Savunma Bakanımız sayın Vecdi Gönül o dönem Orman Bakanı sayın Osman Pepe, o dönem Milletvekili sayın Fikri ışık o dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın İbrahim Karaosmanoğlu, o dönem Büyükşehir Genel Sekreterimiz şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tahir Büyükakın’a, o dönem Valisi Ercan topaca, o dönem Kaymakamımız Adem Yazıcı’nın destekleriyle daha evvel Trafik İstasyonu olan bu yeri Trafiğin Yeni Emniyet Binasına geçmesi sonrası mevcut bu yeri Milli Savunma Bakanlığı’ndan protokol yaparak devraldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.’

Kocaman, son olarak, ‘Gelelim 1999’dan 2021’e; günümüze değişime dünya’yı kıskanırdık. Şimdi Afet konusunda ülkemiz örnek alınıyor.  AFAD 11 Sivil Savunma Birlik Müdürlükleri Kızılay değişimler gözle görülür oldu. Kongremize gelerek bizlere onur veren, her daim desteklerini esirgemeyen başta sevgili Kaymakamımız Cengiz Karabulut’a, Sivil yaşamından beri yıllardır yanımızda olan, desteklerini esirgemeyen son seçimde Gölcük Belediye Başkanı olup ekibimizle Gölcük belediyemizin işbirliği protokolünü kazandıracak, daha güzel ve yararlı çok şeylere imza atacağımız belediye başkanımız sayın Yıldırım Sezer’e, Siyasi Partilerimizin Kıymetli Başkanlarına, kıymetli Muhtarlarımıza, STK başkan ve yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, ekibim adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Başkan Kocaman’ın ardından konuşma yapan Kaymakam Cengiz Karabulut ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, GESOTİM’in sadece ilçemiz için değil ülkemiz ve diğer ülkeler içinde çok önemli olduğunu belirtti. Afet sonrasında vatandaşların yanlarında olan GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman’a, Yönetimine ve Gönüllülere teşekkür eden Kaymakam Karabulut ve Başkan Sezer, ‘GESOTİM’in çalışmaları olası afet süreci için çok değerlidir. Gölcük Arama Kurtarma Derneği’ni bugünlere getiren herkese teşekkür ediyoruz. Bizlerde bu güzel derneğe her zaman destek olduk, destek olmaya devam edeceğiz. Allah ülkemize afetler yaşatmasın. Afetin acısını en çok Gölcüklüler bilir. 17 Ağustos 1999 depreminde Arama Kurtarma ekibi eksikliği ne yazık ki çok acı yaşanmıştır. Bugün devletimizin de desteği ile ülkemiz Arama Kurtarma konusunda örnek noktalara gelmiştir. Bugün gerçekleştirilen Kongrenin Gölcük Arama Kurtarma Derneği’ne, Gölcük’e ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor. Necmi Kocaman beyefendiye ve değerli ekibine çalışmalarında başarılar diliyoruz’ diyerek konuşmalarını tamamladılar. Konuşmaların ardından GESOTİM binasının önünde toplu fotoğraf çekilerek, kongre tamamlandı.

YÖNETİM KURULU (ASİL)

Necmi Kocaman, Ergun Şahin, Seyhan Sirmen, Turan Erin, Bilal Erol

YEDEK

Ahmet Ceyhun Tezer, Sami Dikici, Mehmet Zorlu, Fatih Doğan, Hüseyin Soner Gülezer

DENETİM KURULU (ASİL)

Yasin Bayraker, Mehmet Erdem, Yaşar İlkörücü

YEDEK

Hüseyin Uzuner, Vadıl Kurtuluş, Salih Güran

DİSİPLİN KURULU

Jeoloji Müh. Hicran Bozkurt, Muhtarlar Der. Bşk. Bilge Saral, Meryen Coşkun, Ebru Ay, M.E.B Kocaeli Okul Md/A.B Proje Uzmanı Kenan Aydın

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 1