Muharrem Tutuş: Hürriyet’in adına ben utandım

Muharrem Tutuş: Hürriyet’in adına ben utandım

AK Parti İzmit Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş bugün basın toplantısı düzenleyen İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’e tepki

Fatma Kaplan Hürriyet belediye binasında AK Parti Grup Başkan Vekili tutuş’un mecliste dile getirdiği iddialara basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi. Hürriyet’in cevaplarını eleştiren Muharrem Tutuş, “Hürriyet’in adına ben utandım” dedi.
Muharrem Tutuş şunları söyledi:

MUHATAPLARININ YÜZÜNE NEDEN KONUŞAMIYORSUNUZ?

“İhalesiz bütçe harcama uzmanı Fatma Kaplan Hürriyet açıklama yapmış…
Tüm iddiaları açıklayacağım demesine rağmen; 50 milyonluk ihalesiz işler ve mecliste tanımıyorum, bilmiyorum diyerek iki kez yayını kestirdiği konu ve kişiler üzerine söylediği tek şey; “Onlar benim öz yeğenim değil” olmuş.
Bunun dışında günlerdir konuşulan konulara cevap vermek yerine; saçma sapan konular ve saptırmalarla, büyükşehire ve diğer ilçelere suçlamalar yaparak konuşmasını bitirmiş.

ÖZ YEĞENİM DEĞİL DİYEREK…

1- Size,  meclisine beraber gidelim, tüm söylediklerinizi orada konuşalım, kim ne yaptıysa utansın dedik. Peki siz ne yaptınız, GELEMEDİNİZ.
2- “Öz yeğenim değil” dediğiniz kişilerin, tek bir firma ile aldığı paraları açıklayıp, verdiğiniz milyonları saklayabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

ISRAR ÜZERİNE AÇIKLAMADIM

3- 5 milyona yakın maliyeti olan “Leyla Atakan” filmini de aynı kişilere yaptırdığının ortaya çıkacağını anladın ve güya ön alıp kendin açıkladın. (Kurnazca bir hamle)
4- Bizler kimseyi ifşa etmeye meraklı değiliz, hatta mecliste ve sonrasında ben sizin ısrarını üzerine isimleri açıkladım. O işleri ilk geldiğinizde yaptıklarınıza bakarsak, siz çok daha iyi bilirsiniz.

PİS KOKULAR

5- Tüm belediyeler doğrudan temin yapıyor diyorsunuz. Evet yapıyor. Ancak sizin yaptığınız ve sağlam paralar ödediğiniz tüm firmaların siz başkan olduktan sonra kurulmuş olduğu için pis kokular geliyor olabilir mi?
6- Partinizin milletvekilinin kardeşine yaptığınız ödemelerden ve hatta belgelerinin saklandığından da bahsetseydiniz keşke.

400 BİN TL

7- İki yıldır ödeme yaptığınız CHP meclis üyesi için, başka ilçeden dediniz ancak karısının şirketinden hiç bahsetmediniz.
8- İki yıldır, seçimde kol kola çalıştığınız karı-kocaya, tam dört firma ile ihalesiz 400 bin TL’ye yakın ödemeler yaptığınızdan ve hatta geçen yıl yakalanınca bu yıl bir tane de başka firma kurduklarından hiç bahsetmediniz.

HİÇ BAHSETTİNİZ Mİ?

9- Gençlik kolları başkanlarından, hatta bir tanesinin geçen yıl ayrı firma bu yıl ayrı firma ile ödemeler aldığından bahsettiğiniz de hiç duymadım.
10- Her şeyi pandemiye bağlarken, Hüsnü Şenlendirici’nin menajerine bile ödeme yaptığınızdan bahsettiniz mi?

BEN Mİ DUYMADIM?

11- Hiç kimsenin bilmediği ama herkesin cebinden çıkan paralarla “İzmit Marşı” yaptırdığınızdan bahsettiniz de ben mi duymadım.
12- İzmit’in çiçeklerini kendimiz üretiyoruz deyip, en az 2 milyonluk çiçek alındığı ortaya çıkınca ‘Aldık ama kooperatiften aldık’ cevabına ne demeli bilemiyorum.

UTANIYORUM

13- “Yaptık ama başkaları da yapıyor” dediğinizde ise ne diyeceğimi şaşırıp, sizin yerinize ben UTANIYORUM…
14- Ve son olarak, “öz mü üvey mi, yeğen mi kuzen mi” hem bunları öğrenmek adına, hem de bu yeğen ve ortaklarının dosyalarını belsanın önünde, halka açık beraber inceleyelim mi? Hem kim ve neyiniz olduklarını, hem ne iş yaptıklarını ve hem de siz geldiniz geleli kaç milyon ödediğinizi herkes görsün. Olur mu?”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

49 + = 56