MİTİNG ÖNCESİ EYT´DE SON DURUM NE?

EYT meselesi ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Emeklilikte yaş şartına takılanların buluşmasının gerçekleşeceği Maltepe mitingi öncesi siyasilerden de önemli açıklamalar gelmişti.

Peki, merakla beklenen miting ne zaman ve nerede gerçekleşecek seçim turuna çıkan siyasiler EYT ile ilgili neler söyledi? İşte tüm detaylarıyla EYT melesinde son durum…

EYT MALTEPE MİTİNGİ NE ZAMAN?

EYT mitingi 17 Mart Pazar günü saat 12:00 – 15:00 arasında Maltepe miting alanında gerçekleştirilecek. İstanbul Valiliği’nden emeklilikte yaşa takılanlar mitingine izin çıkmasının ardından konuyla ilgili duyuru Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapıldı. Öte yandan derneğin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre tüm güvenlik önlemleri için Emniyet Müdürlüğü ile toplantılar da yapıldı.

HAYATİ YAZICI: EYT’LİLERİ HAKLI GÖRÜYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı AK Parti Babaeski İlçe Başkanlığını ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bir vatandaşın “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili müjdeyi bekliyoruz, seçime kadar çıkacak mı?” sorusuna Yazıcı, gülümseyerek “Seçime kadar nasıl çıkacak. Sen bizden rüşvet istiyorsun, biz rüşvete karşıyız, hak konusu ayrı. Sizi belli açıdan haklı görüyoruz, belli açıdan imkanlara bakıyoruz, imkanlar zor. İnşallah imkanları denkleştirir öyle yaparız.” şeklinde cevap verdi.

BİNALİ YILDIRIM: BİRAZ SABIR

Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına geçtiğimiz günlerde Pendik’te devam etti. Pendik’te sabah AK Parti ve MHP ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Yıldırım daha sonra esnafa uğradı, döner kesti, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Emekliliği beklediğini söyleyen bir vatandaş Yıldırım’a, “Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ne olacak, bir çalışmanız var mı?” diye sordu. Yıldırım vatandaşa, “Biraz sabır” yanıtını verdi.

ÖZHASEKİ: BU KANUN MESELESİ

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara’da özel bir radyonun ortak canlı yayınına katıldı. Özhaseki burada, rakibi Mansur Yavaş’ın EYT vaadine ilişkin olarak vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayarak:

“Bu işi ben çözemem. Seçim olsa da olmasa da çözemem. Çünkü bu kanun meselesi. Belediye başkanlarının görevleri kanunla belli. Su, kanal gibi yol ve yeşil alan gibi hizmetleri görür. Bunun dışında bir şey yapamaz. Seçim geldi diye erken yaşa takılanlara seçim vaadinde bulunursanız olmaz. Arkadaşımız böyle bir şey söylemiş dediler, gülümsedim, bu mecliste konuşulacak bir konu” açıklamasını yaptı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

68 − 67 =