MİLLETVEKİLİ TARHAN’DAN GÜNDEME DAİR BOMBA AÇIKLAMALAR

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi ile birlikte gazetemizi ziyaret edip sorularımızı yanıtladı, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. 2019’da Türkiye’de değişim rüzgarı yaşanacak diyen Tarhan, “CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığında tekrar parlamenter sisteme döneceklerini belirtti ve ittifaklara sıcak baktığını dile getirdi. Tarhan ayrıca yerel seçime en doğru isimlerle gireceklerinin de altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi ile birlikte gazetemizi ziyaret edip, Gazetemiz İmtiyaz Sahipleri Serkan, Tuğba Zeren ve Genel Yayın Müdürü Serkan Sıdal’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“EN DOĞRU İSİMLERLE SEÇİME GİRECEĞİZ”

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalar yapan Tarhan, “Öncelikle bu seçimler için farklı bir yöntem izleyeceğiz. Tek adayda yoğunlaşılan ilçelerde önce bir açıklama bulur ama çok adayın olduğu yerlerde ise anketler yapıp, kent insanına aday olarak kimi görmek istersiniz sorunu soracağız. Bence bu süreç yıl sonuna kadar sürer. Her yer için en doğru adayı belirleyip, seçime o şekilde girmek istiyoruz. Bunun dışında ben genel seçimlerin erkene alınacağını düşünmüyorum. Çünkü daha uyum yasaları çıkmış değil. Gerçi AK Parti’de bu işler belli olmuyor. Genel başkanları çıkıyor, ben yaptım oldu diyor, bir bakmışsınız ülke seçime gidiyor. Şuan için böyle bir şey yok ama bu olmayacakta anlamına gelmez” dedi.

2019’DA BÜYÜK BİR DEĞİŞİM RÜZGARI YAŞANACAK

Ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu dile getiren Tarhan, bunu sokağa çıktığımız zaman görüyoruz. Hükumetin icraatlarından çok fazla şikayet var. Halk bize çalışın, konuşun ve bunları artık devirin diyor. Ben 2019’da Türkiye’de büyük bir değişim rüzgarının yaşanacağına inanıyorum. Üstümüzde, il ve ilçe teşkilatlarımızda büyük sorumluluk var. Tahsin Tarhan olarak yerel seçimlerde adaylık düşünmüyorum ama tabi ki, tüm adaylarımızla birlikte yoğun bir tempoda çalışacağız, onlara destek olacağız” şeklinde konuştu.

“SEÇİMİ KAZANIRSAK PARLAMENTER SİSTEME GEÇERİZ”

2019’da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsanız sistemi değiştirecek misiniz sorusuna cevap veren Tarhan, “2019 seçimlerini eğer AKP kazanırsa, ülkenin sistemi değişecek. Ben Türk halkının buna müsaade etmeyeceğini düşünüyorum. Zaten yapılacak seçimlerde de bunu dile getireceğiz. CHP kazandığı takdirde sistem kesinlikle bu haliyle kalmayacak. Biz parlamenter sistemi güçlendireceğiz. Yeni sistemle birlikte Türkiye’nin ekonomik yapısını da yenileyeceğiz. Bugün ülkenin yüzde 1’lik kısmı büyük pastayı götürüyor. Halk artık patlama noktasına geldi. Zengin ile fakirin arasında uçurum oluştu. İlk iş olarak bu düzene bir dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İTTİFAKA SICAK BAKIYORUM”

CHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde başka partilerle ittifak yapar mı sorusuna ise Tarhan şu cevabı verdi: “Yeni sistemde ittifak yapılabilir çünkü kazanmak için yüzde 50.1 oy almanız gerekiyor. Ben vatanını, halkını, bayrağını seven, ülkenin bölünmez bütünlüğüne saygılı partilerle yapılacak ittifaka sıcak bakıyorum. İYİ Parti’de, Saadet Partisi’de bu noktada ittifak yapabileceğimiz partilerdir. Ülkemiz o günlere geldiğinde bunlar konuşulur” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 30 = 34