MHP’li Kadınlar 8 Mart’ta kahvaltıda buluştular

MHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün, ilçemizdeki bir restoranda kahvaltılı bir program gerçekleştirdi.

Programa MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır ve yönetimi, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk ve yönetimi ve partilerinin mensubu kadınlar katılım gösterdi. Gerçekleştirilen programda ilk olarak MHP İlçe Başkanı Çakır ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Ozantürk, programa katılan kadınlara birer karanfil hediye ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

MHP’de Kadınlar günü kutladı

Gerçekleştirilen programda kısa bir konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlçe Kadın Kollarımızın hazırladığı bu programda kadınlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kadın, toplumun en önemli temel taşlarından biridir. Bizler de kültürümüzde kadınlarımıza önemli bir yer vermekteyiz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kadınların el üstünde taşınması gerektiğini birçok kez dile getirmiştir. Yine kadınlarımız, ülkemizin verdiği kurtuluş mücadelesinde cepheye giderek bu mücadeleye önemli bir katkı sunmuştur. Bizler, MHP ailesi olarak kadınlarımızın gününü kutluyoruz” dedi.

ATATÜRK 1934’te haklarımızı teslim etti

MHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk, “Kadınlarımızın vermiş olduğu mücadele, tarihimiz boyunca oldukça önemli bir yer tutmakta. 120 kadının yanarak can verdiği olay sonrasında 8 Mart tarihi, Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edilmişti. Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yine birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza, 5 Aralık 1934’te biz kadınlara haklarımızı teslim etmiş, kadınların toplum içerisinde ne derece önemli bir yer tuttuğunu bütün dünyaya göstermiştir. Modern toplumun yapı taşlarından olan kadınlar, kendi haklarını her zaman bilmeli ve bu haklarını sonuna kadar savunmalılar. Çünkü kadınlar haklarını savunmazsa kimse savunmaz. Ben bu anlamda, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü’nü kutluyorum” dedi.

Plaket verdiler

Konuşmaların ardından MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ozantürk, partilerine emek vermiş 5 kadına; Nalan Gül, Saime Bozpınar, Huriye Türker, Pakize Erdurmuş ve Songül Kalyoncu’ya plaketlerini verdi. Plaket alan kadınlar da partilerine bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de her zaman hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − = 25