MHP’DEN ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI BULUŞMA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları yönetimi, 5 Aralık Kadına Seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 84. yıl dönümü dolayısıyla Kahve Deryası’nda kadınlara yönelik program düzenledi. Bu anlamlı günde, anlamlı buluşmaya herkesimden katılım oldu.

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazandığı gün olan 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü’nün 84. yıl dönümü dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları yönetiminin ev sahipliğinde Kahve Deryası’nda anlamlı bir program düzenlendi. Programda konuşma yapan MHP Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk, kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi toplumsal hayatta gerçekleşen ve Atatürk’ün yapmış olduğu devrimlerinden en önemlilerinden biri olduğunu vurguladı.

HERKESİMDEN KATILIM

MHP Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen programa MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakıroğlu, MHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Kantaroğlu, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi aday adayı Sayime Yelken, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, ADD Gölcük  Şube Başkanı Hilal Ardıçer, MHP önceki dönem milletvekili adayı Hilal Elmas, muhtarlar ve STK temsilcileri ile davetliler katılım sağladı.

GÜNÜN ANLAMINI ÜZERİNE KONUŞTU

Programda günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı yapan MHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk; ‘Bugün 5 Aralık 2018 Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı verilişinin 84. Yıldönümü! Türkiye’mizde kadınların seçme ve seçilme hakkı pek çok Avrupa ülkesinden önce tanınmış olup ülkemizde 3 Nisan 1930 tarihinde belediyelerde 26 Ekim 1933’te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde nihayet 5 Aralık 1934’te ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır” dedi.

“ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNDEN EN ÖNEMLİLERİNDEN BİRİ”

Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi toplumsal hayatta gerçekleşen ve Atatürk’ün yapmış olduğu devrimlerinden en önemlilerinden biri olduğunu belirten Başkan Ozantürk; “Mustafa Kemal Atatürk 1925’te Kastamonu’da yaptığı konuşmada şöyle der: ‘’Toplumu kaldırmak istiyorsak izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır.  O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımıza onunla birlikte yürütmek, kadının bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı arkadaşı yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur’’ sözünü vurguladı.

“TÜRK KADINLARINI CEPHELERDE SAVAŞIRKEN GÖRMEKTEYİZ”

Başkan Ozantürk; “Bu konuşma ile kadın-erkek eşitliği ilkesini açıkça ortaya koyan Atatürk, Birleşmiş Milletler’in 20 yıl sonra kabul ettiği Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’nin 1. ve 2. maddesi ile yayımladığı ilkeleri çok daha önce dile getirmiştir. Biz Türk kadınlarını Kurtuluş Savaşı’nda omuz omuza cephelerde savaşırken görmekteyiz. Günümüzde ise zorlu hayat şartlarında ailemizle beraber mücadele vermekteyiz. Türk Kadınları olarak her zaman ve her yerde bize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket etmekteyiz ve edeceğiz. Son olarak Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Kadınına hak ettiği değeri verdiği için bir kez daha teşekkür ediyor, Atamızı saygı ve sevgiyle anıyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

GÖLCÜK’ÜN KADIN BAŞKANLARI GÜNÜN ÖNEMİNİ BELİRTTİ

Başkan Ozantürk’ün konuşmasının ardından MHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Kantaroğlu, AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi aday adayı Sayime Yelken, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve ADD Gölcük  Şube Başkanı Hilal Ardıçer’de günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptılar. Haber: Soner Gülezer

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 1