METEOROLOJİ’DEN KİMYASAL PATLAMA AÇIKLAMASI

Tuzla’da çıkan yangın sebebiyle yayılan kimyasal maddelerin Kocaeli’yi de etkileyecek endişesine Meteoroloji’den rahatlata açıklama geldi.

İstanbul Tuzla’da meydana gelen yangın nedeniyle havaya salınan kimyasallar rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yarın beklenen yağmurla birlikte, havaya yayılan kimyasal parçacıkların yer yüzüne inmesinde endişe ediliyordu.  Büyük endişeye neden olan bu olayla ilgili hiçbir yetkilinin açıklama yapmıyor oluşumda tepki çekmişti. Beklen açıklama ise Meteoroloji genel Müdürlüğü’nden geldi.  Yapılan açıklamada, “Tuzla’da meydana gelen yangın neticesinde atmosfere karışan kirletici emisyonların bu gece geç saatlere kadar Türkiye’yi terk edeceği tahmin edilmektedir. Cuma günü beklenen yağışlar nedeniyle ülkemizin herhangi bir bölgesinde olağandışı bir etki öngörülmemektedir” denildi.

Tuzla’da meydana gelen yangın neticesinde atmosfere karışan kirletici emisyonların bu gece geç saatlere kadar Türkiye’yi terk edeceği tahmin edilmektedir. Cuma günü beklenen yağışlar nedeniyle ülkemizin herhangi bir bölgesinde olağandışı bir etki öngörülmemektedir.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 46 = 54