VATAN HASRETİYLE YAŞAYAN MUSTAFA UĞURLU’DAN TSKGV BAĞIŞ

Kurulduğu günden itibaren başta bağışçıları olmak üzere vefakâr Türk halkının desteğini hep yanında hisseden TSK Güçlendirme Vakfı, dün olduğu gibi bugün de milleti ile gönül bağını sürdürmeye devam ediyor.

Kara, deniz ve hava kuvvetlerini güçlendirme vakıflarının birleştirilmesiyle 26 Eylül 1987’de kurulan TSKGV, Yüce Milletimizin güveni ve halkımızla tesis edilen gönül bağıyla güçlenerek bugün Ulusal harp sanayinin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması ve harp silah, araç ve gereçlerinin satın alınması suretiyle, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak üzere, Türk milletinin maddi ve manevi desteği her zaman vakfın üzerindedir.

Kuruluşunda sınırlı bir bütçeyle yola koyulan TSK Güçlendirme Vakfı, çalışmalarında en büyük desteği Büyük Türk Milletinden almıştır. Vakıf, milletimizin dişinden tırnağından artırarak gönülden verdiği bağışları en verimli şekilde değerlendirmek üzere çalışmalarını büyük bir azim ve kararlılıkla   sürdürmektedir.

İlçemizin sakinlerinden Değirmendere’de ikamet eden Almanya’dan emekli olan, yıllarını vatan hasretiyle geçiren, mesleğiyle tabiri caizse “İğneyle kuyu kazan” yıllarca vatan hasretiyle yaşamış gurbetçi vatandaşımız, icra ettiği terzilik mesleğiyle edindiği mal varlığından düzenli olarak bağış yaptığı TSK Güçlendirme Vakfı’na bir bağış daha gerçekleştirdi.

Bizler bir Türk vatandaşı olarak, o kadar duygusal ve gururlu anlara şahitlik ettik ki buradan o dakikaları videolarla sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yıllarca gurbetçi olarak vatanından uzakta, bir ömrü geçiren Değirmendereli gönlü güzel vatandaşımız Mustafa Uğurlu beyefendi, “Ülkeme yaptığım her bir destek, hedeflerimize ulaşmamıza bir kıvılcımdır. Biz varsak, bizim desteklerimiz var ise bizim bizden başka kimseye ihtiyacımız yoktur. Ordumuzun güçlenmesine katkı sağlamak bir vatandaşlık görevidir benim gözümde. Şanlı ordumuz, şanlı Türk Bayrağımız özgürce dalgalanırsa bizler rahat uyuyabiliriz” ifadelerini kullandı.

Vakıf İstanbul Bölge Temsilcisi Emekli Tuğgeneral Ferhat Özgen; bağışçılarımızın hak ettiği belge ve madalyaları elden teslim etmeye özen gösteriyoruz. Tüm bağışçılarımıza Ordumuzu güçlendirmek adına yaptıkları bağışlar için bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, bağışlarının yasamızda belirlenen şekilde tek bir kuruşunun dahi kıymeti bilinerek kullanıldığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ifadelerini kullandı.

Bu maksatla Genel Müdürümüz Sadık PİYADE tarafından sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek, Gölcük’te ikamet eden bağışçımız saygıdeğer Mustafa Uğurlu beyefendi ’ye teslim bizzat şahsım tarafından yapılacak olan, altın madalyasını takdim etmekten büyük bir onur duyuyorum. “Allah kendisinden razı olsun. Vakfımızın gelir kaynağı bağışçılarımız sayesinde artık yerli ve milli hamlelerimiz sayesinde artık bizim bizden başka kimseye ihtiyacımız yok. Siz değerli bağışçılarımızın bağışladığı her kuruş ve ettiği dua hedeflerimize ulaşmamızda ve aşkla çalışmamızda bizlere güç vermektedir. Sağ olun, var olun, Allah sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.

TSK Güçlendirme Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar ulusal savunma sanayi alanında stratejik yatırımlar gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam etmektedir. Vakıf, söz konusu yatırımlarını etkin bir şekilde yöneterek, her biri dünyada ve ulusal alanda söz sahibi, hem yerli hem de milli şirketler konumuna ulaştırmıştır. Bugün itibariyle Türkiye’de;

– ASELSAN, elektronik, haberleşme, savaş sistemlerinin yanı sıra radar, entegre silah sistemleri ve elektro-optik alanlarında bir dev haline gelmiş, sivil alanlar olan ulaştırma, trafik, güvenlik ve sağlık alanlarında da etkin konuma ulaşmış,

– TUSAŞ, havacılık, uydu ve uzay alanının öncüsü konumuna ulaşmış,

– ROKETSAN, roket ve füze sistemlerinin tek tasarım ve üreticisi olmuş,

– HAVELSAN, komuta kontrol, eğitim, simülasyon, bilgi ve iletişim, güvenlik sistemleri ve siber güvenlik alanlarında yazılım yoğun sistemlerin geliştirilmesinde lideri konuma ulaşmış,

– İŞBİR, savunma sanayinde başta olmak üzere tüm sektörlerde jeneratör ve alternatör alanlarında söz sahibi konuma ulaşmış,

– ASPİLSAN sivil ve askeri ihtiyaçlara yönelik özgün pil, batarya bloğu, enerji depolama sistemleri ve raylı ulaşım akü sistemleri geliştirme yeteneği kazanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, her biri savunma sanayimizde önemli alanlarda faaliyet gösteren 6 Bağlı Ortaklığı ile 8 İştiraki olmak üzere toplam 14 şirkette doğrudan pay sahibidir. VBO’nun yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği şirket kuruluşları, satın alımları ve ortaklıklar yoluyla dolaylı olarak pay sahipliği bulunan şirket sayısı her geçen gün artmaktadır.

Haberimiz içerisinde yer alan tanıtım filmi, gelinen başarı öyküsü ve bağışçıların söyleşi  videolarını izlemenizi ivedilikle tavsiye ediyoruz.

Haber: Tuğba ZEREN

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + = 14